Aile Arasında trans oyuncusu Ayta Sözeri kimdir - Oyunculuk kariyeri ve biyografisi

Aile Arasında trans oyuncusu Ayta Sözeri kimdir - Oyunculuk kariyeri ve biyografisi
1 Aralık'ta vizyona giren Aile Arasında filminin en çok konuşulan isimlerinden biri olan ve daha önce cinsiyet değiştirmesiyle gündeme gelen oyuncu Ayta Sözeri'nin kim olduğu merak ediliyor. Başarılı isim filme verdiği katkıyla son günlerde en çok aranan ünlüler arasında bulunuyor. Peki Ayta Sözeri kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir. İşte detaylar...

Gülse Birsel, Engin Günaydın, Demet Evgar, Erdal Özyağcılar, Şevket Çoruh ve pek çok ünlü ismin bir araya geldiği Aile Arasında filmini rekora koşturan oyunculardan biri olan Ayta Sözeri bugünlerde çok popüler. Paramparça'da elde ettiği ün sonrası Birsel'in projesine katılan Sözeri'nin kimliği, neden ameliyat olduğu, sosyal medya hesapları ve yaşı merak konusu haline geldi.

Filmde 'Behiye'ye hayat veren Ayta Sözeri, 31 Mart 1976’da Almanya’da doğdu. 6 yaşındayken ailesi ile beraber Almanya’dan İzmir’e taşınan Ayta Sözeri, Ege Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun. Kendisini kadın gibi hissettiğini ilk kez ortaokulda fark eden Ayta Sözeri, bu durumu da ilk olarak annesi ile konuşmuş. Babası ise bu gerçeği duyduğunda onu evden kibarca kovmuş. Olanlardan sonra evden ayrılan Ayta Sözeri, bir yerde zenneliğe başlamış. Ve bir gün o mekandaki solist gelmeyince sahneye Ayta Sözeri çıkmış. 20’li yaşlarında ameliyat olan Ayta Sözeri, çok sıkı da insan hakları aktivisti.

AYTA SÖZERİ'NİN OYNADIĞI DİZİLER
Tiyatro eğitimi de alan Ayta Sözeri, İstanbul’da bir restoranda çalışırken bir yönetmen tarafından keşfedilmiş. Ayta Sözeri, Hayat Bağları, Arka Sokaklar, Dudaktan Kalbe, Paramparça ve Meryem, Kayıp Şehir, Ulan İstanbul dizilerinde rol aldı. Aile Arasında filminde Demet Evgar ve Ayta Sözeri 'Yanayım Yanayım' şarkısını seslendirdi.

AYTA SÖZERİ RÜZGAR ERKOÇLAR İÇİN NE DEMİŞTİ?
Ayta Sözeri cinsiyet değiştirme ameliyatı ile erkek olan Rüzgar Erkoçlar için şu sözleri söylemişti: "Rüzgar hiçbir zaman kadın değildi, trans erkekti. Rüzgar trans erkek olarak doğmuştu. Sadece belirli süreçlerden geçmesi gerekiyordu. Ekonomik özgürleşmesi gerekiyordu, bazı şeyleri karşısına alması gerekiyordu. Hiç sohbet etme şansım olmadı ama yakında sürpriz bir projeye imza atabiliriz Rüzgar'la."

ayta sözeri

Öte yandan Ayta Sözeri Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na (TEGV) destek için düzenlenen gecede Demet Evgar ile birlikte şarkı söyledi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.