Asmalımescit'te sıradışı bir sergi

Asmalımescit'te sıradışı bir sergi
Davetlilerin içine dahil olduğu "Shushh... feel" sergisi açıldı! Performans Sanatçısı Aslı Bektaş'ın "Shushh... feel" isimli sergisi önceki gün, büyük bir davetli katılımı ile Amalımescit Narmanlı Han'da gerçekleşti.

Gazete kağıtları ile kaplanan salonda kokteylden sonra davetlilere küçük bir konuşma gerçekleştiren Aslı Bektaş, uyanış süreciyle ilgili daha öncesinde kendisinin çektiği ve kendini kırmızı boyayla boyadığı etkileyici bir performans videosu gösteriminden sonra davetlilere büyük bir tuvale kendilerinden bir şey çizmelerini istedi. Sonrasında "Şimdi öfkemizi burada geride bırakıyoruz." diyerek davetlilerden gazete kağıtlarını yırtmalarını istedi. O süreye kadar tabloları hiç görmemiş olan davetliler, gazete kağıtlarını yırttıktan sonra tablolarla karşılaştılar.

Tohumu haziran ayında attım
Tüm bu etkinliğin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bektaş, eserleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sanatçı "Bugün burada 10 tane tabloyla, böyle bir enselasyonun içerisinde, davetlileri içine dahil ettiğim, kendi yaşadığım şeyleri onlara anlatamadığım ama hissettirebildiğim bir etkinlik ortaya koymak istedim. Tablolar sol taraftan başlanarak izlenildiğinde, videomdaki gibi, karanlıktan aydınlığa doğru gider, karanlık yavaş yavaş azalır ve azaldıkça suratım tabloya doğru döner ve en sonunda da başarmış bir insan görürsünüz. Tabloların tamamında kendi vücudumu kullandım. Bedenimi boyayıp tabloya kendimi yapıştırdım ve bunun sonunda 10 tabloluk eser ve bunu destekleyen böyle bir enselasyon ve böyle bir etkinlik ortaya çıktı. Videoyu Haziran 2019'da kaydettim fakat bu etkinlik 23 Ocak'ta gerçekleşti. Domatesin bile olgunlaşması için tohum atıldıktan sonra beklenmesi gerekir. Ben Haziran ayında bir tohum attım ve şimdi de meyvesini topluyorum." dedi.

Kırmızı geride bırakmayı anlatuyor
Serginin geneline bakıldığında kırmızı bir konsept kullanılmasına açıklık getiren Bektaş, "Kırmızı benim için geride bırakmayı anlatıyor. Bilirsiniz Hubble teleskobu evrenin genişlemesini yıldızların etrafındaki harenin kırmızıya dönüşmesi ile farketti. Ve en uzun dalga boyu olan renk kırmızı. Ben onu kullandım. Bu, hayatım ile ilgili yeniden doğuşu da temsil ediyor. Bu etkinlik süresince bana destek olan herkese minnettarım." dedi.

aslı bektaş
aslı bektaş

aslı bektaş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum