Babasının ruhunu yaşatıyor

Babasının ruhunu yaşatıyor
Türk edebiyatımızın en değerli çınarlarından ve 72. Koğuş, Hanım'ın Çiftliği, Murtaza, Bereketli Topraklar Üzerinde gibi klasikleşmiş eserlerin sahibi yazar Orhan Kemal'in gerçek adıyla Mehmet Raşit Öğütçü'nün kimya mühendisi en genç oğlu Işık Öğütçü, babasının mirasına sahip çıkıyor

Orhan Kemal'den farklı olarak Kimya Mühendisliği okuyan Işık Bey, babasının kendisine bıraktığı manevi miras yüzünden belli bir yaştan sonra araştırmacı-yazar olduğunu ifade ediyor. Facebook, Twitter, Instagram gibi platformlarda yer alan ve birkaç kitapseverin oluşturduğu lakin giderek büyüyen Kitap Ağacı platformunun etkinliğiyle araştırmacı ve yazar Işık Öğütçü, pazar gününden feragat ederek, gençlerle bir araya geldi.

Anılarını anlattı
Pazarları kapalı olan ve Cihangir'de bulunan Orhan Kemal Müzesi'ni gençler için açtıran değerli araştırmacı, meşhur yazarın gerek fotoğraflarını, gerek eşyalarını, gerek babası için yapılan eserleri tek tek tanıttı. Geziden sonra müzenin yanındaki kitabevinde gerçekleşen 1 saatlik söyleşide 'Babam Orhan Kemal' başlığı adı altında anılarını anlattı. Gençlerle buluşmaktan keyif aldığını ifade eden Öğütçü, "Ben daha ne kadar yaşarım bilmiyorum. Belki 10 sene belki 5 sene. Siz gençler bizim yerimizi alacaksınız. Bizim bıraktıklarımızı, ürettiklerimizi ve yazarlarımızı siz tanıtıp, siz devir alacaksınız. O yüzden sizlerin okuması çok önemli. Bugün burada okumayı seven insanlarla bir araya geldiğim için çok sevinçliyim" dedi. Kitapseverlerle bol bol sohbet eden Işık Öğütçü, eserlerini imzalayıp, sevenleriyle fotoğraf çekilmekten de geri kalmadı. Kitap Ağacı platformunun bir sonraki etkinliği ise 15 Mart Pazar günü saat 15.00'da Kadıköy'deki Akademi Kitapevi'nde.


ışıl öğütçü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.