Belarus siyasi mesaj içeren şarkısı nedeniyle Eurovision'dan diskalifiye edildi

Belarus siyasi mesaj içeren şarkısı nedeniyle Eurovision'dan diskalifiye edildi
Belarus, bu yıl Mayıs ayında Hollanda'nın Rotterdam kentinde yapılacak yarışmaya aday şarkısının politik olduğu ve sözlerini değiştirmediği nedeniyle Eurovision Şarkı Yarışması'ndan diskalifiye edildi.

Avrupa Yayın Birliği tarafından yapılan açıklamada, Belarus'un yarışmaya gönderdi şarkının politik mesajlar içermesi nedeniyle yeni bir şarkı talep edildiği, ancak aynı müzik grubu tarafından yeni gönderilen şarkının da politik mesajlar içerdiği nedeniyle, yarışma organizatörlerinin uygunsuz olarak değerlendirerek Belarus'u diskalifiye etme kararı verdiği belirtildi.

Açıklamada, "Belarus'un genişletilmiş bir 'teslim tarihi' içerisinde uygun bir şarkı gönderememesinden dolayı, 65'inci Eurovision Şarkı Yarışması'na katılamayacak" denildi.

Eurovision şarkılarında siyasi mesaj

Belarus'ta geçtiğimiz yıl yapılan başkanlık seçimlerinin ardından Devlet Başkanı Lukaşenko ile seçimde hile yapıldığı iddiasıyla sokağa dökülen protestocular arasında olaylar çıkmıştı. Belarus Devlet Kanalı ise temsil amacıyla gönderdiği Galasy ZMesta grubunun  "Sana öğreteceğim" (I Will Teach You) isimli şarkısında "Sana çizgiye ayak uydurmayı öğreteceğim" gibi sözleriyle protestoculara ve muhaliflere siyasi mesaj verildiği öne sürülmüştü.

Bunun üzerine Avrupa Yayın Birliği, Belarus'tan şarkının sözlerini değiştirmesini ya da başka bir şarkıyla gelmesini istemişti. Grubun yeni gönderdiği şarkının da benzer içerikli olmasından ötürü Avrupa Yayın Birliği, Belarus'un bu yıl yarışamayacağını kaydetti.

'Müzik tüm düşünceleri içinde barındırır'

Öte yandan, Avrupa Yayın Birliği üyesi ve Ulusal Devlet Televizyon ve Radyo Şirketi (BTRC) Başkanı olan İvan Eismont de Rus medyasına kararı değerlendirdi. Eismont, yaptığı açıklamada "Avrupa Yayın Birlği tarafından alınan karar siyasi amaçlı olduğunu düşünüyorum. Müzik tüm düşünceleri içinde barındırır" dedi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.