Bitsin artık bu fasıl!

Bitsin artık bu fasıl!
Rap müziğin iki duayen ismi Naci Berktaş ve Lewo, Bitti Artık Bu Fasıl (BBF) isimli şarkılarıyla müzik dünyasında protest bir ses oluyor. Her ikisi de evli ve iki çocuk babası olan isimler, kendilerine 'baba rapçiler' derken; “Biz rap müzikle beraber söylenmeyenleri söylemek, sıkıntıları anlatmak istiyoruz” diyor

90'lı yılların ortalarından itibaren rap müzikle haşır neşir olan ve yaptıkları şarkılarla isimlerinden sıkça söz ettiren Naci Berktaş ve Lewo, Damga'ya konuştu. Bitti Artık Bu Fasıl isimli şarkılarına klip çeken ve rap müziğin isyankar tarafını ortaya koyan ikili, müzikle birlikte gündemdeki sıkıntıları dile getirmek ve halkın yaşadığı sorunlara tercüman olmak istediğini söyledi. 20 yıldır dostu olan Lewo ile birlikte bu yolda çıkmaktan mutluluk duyduğunu anlatan Berktaş, “Ben biraz daha deneysel çalışıyorum. Ben de biraz caz, blues gibi vokallerde var. Mesela 2002 yılında bir grup kurduk son zamanlarda da 4-5 yıldır da Levo ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Rap'in farklı tarzlarını beğeniye sunuyoruz. Bitti Bu Fasıl şarkısında rap müziğin gerçek tarafını protest tarafını ortaya koyduk. Rap bana göre politiktir, protest bir tarzdır. Rap size bir sayfa değil kitap sunar. 3 dakikalık bir şarkıda pop ise 4 mısrayı tekrarlarsınız ama rap de satırlarca şeyi anlatabilirsiniz” dedi.

Baba rapçiler

Rap müzikle kendini ifade ettiğini anlatan Berktaş, “Kendi adıma benim hayatımdaki boşluğu rap dolduruyor. Kendimi ifade etme yöntemini rap sağladı. Evliyim, iki çocuğum var, özel sektörde yöneticilik yapıyorum. Rap müziği seviyorum” diye konuştu. Kendisinin de evli ve iki çocuk babası olduğunu anlatan Lewo ise “Bize baba rapçiler diyebiliriz. Düzgün bir aile hayatımız var. Çoğunun aksine o yaşantıyı duruşu kırmak adına da örnek teşkil edecek adamlar arasındayız. Rap daha marjinal bir kitlenin elinde görünse de biz bildiğiniz Türk aile yapısına uygun insanlar olarak rap yapanlarız. Yani insanların bildiği popüler rap müziğin dışında bir çizgideyiz. Günlük hayatın içinde ailesiyle ilgilenen insanlarız. Vaktimizin müziğe gitmesi hoşuma gidiyor” ifadelerini kullandı.

Rap protest olmalıdır

Rap müziğin protest olması gerektiğini anlatan Berktaş, “Ülkemizde ifade edilmesi gereken birçok sorun var. Bunun rap ile müzikle hissedilmesi bizim için çok değerli ve önemli bir nokta. Artık Türkçe rap farklı bir yere evrildi ama bu hoşumuza gitmiyor. Çünkü hep uyuşturucudan, kadınlardan, sokağın özenti yanlarından bahseden bir müzik olmaya evrildi. Biz bundan çok memnun değiliz. Biz bu müzikle ülkedeki birçok problemi eleştirmek taraftarıyız. Müzikte çeşitliliğe varız ama her rapçi protest ruhu yaşatmalı” dedi.

İnsanlar şarkılardan korkuyor

Yaptıkları son şarkıyı geniş mecralara duyuramamaktan yakınan Berktaş ve Lewo, “Bizim son yaptığımız şarkı Bitti Bu Fasıl. Biz ona BBF diyoruz. Bu şarkımız gerekli yerlerden gerekli desteği alamadı. İnsanlar bu şarkıyı radyolarında çalmakta korkuyorlar. Ama uyuşturucu içerikli kadını aşağılayan şarkıları çalıp, ülke problemlerini irdeleyen bir şarkıyı çalmamalarını benim aklım almıyor bunu kabul edemiyorum. En son Bitti Bu Fasıl diye bir şarkı yazdık. Sözleri kendimiz yazıyoruz. Benim olayım gözleme dayalı. Zeytinburnu'ndan Acıbadem'e gidiyorum her gün. Halkın içindeyim. İnsanların suratlarını görünce bir şeyler yazasın geliyor. Üstüne akşam eve gidip haber izlediğinizde her şeyi görüyorsunuz. Kimse mutlu değil ve biz de bunu dile getiyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.