Bollywood yıldızı Irrfan Khan hayatını kaybetti! Irrfan Khan kimdir? Neden öldü?

Bollywood yıldızı Irrfan Khan hayatını kaybetti! Irrfan Khan kimdir? Neden öldü?
Hint sinemasının en büyük yıldızlarından biri olan Irrfan Khan yaşamını yitirdi. Bugüne kadar pek çok filmde rol alan ve özellikle Pi'nin Yaşamı ile Milyoner yapımları ile milyonlara hitap eden ünlü oyuncu nöroendokrin tümörü teşhisi ile tedavi görüyordu.

Hindistan sineması Bollywood'un en çok tanınan isimlerinin başında gelen Irrfan Khan hayatını kaybetti. Oynadığı filmlerin ardından kendisini Amerika'da da göstermeyi başaran Hint oyuncunun milyonlarca hayranı bulunyordu. Filmfare'nin haberine göre 53 yaşındaki aktör hayata gözlerini yumdu. Irrfan Khan kimdir? Irrfan Khan neden öldi? Irrfan Khan oynadığı filmler haberimizde yer alıyor.

Hindistan'ın batısındaki Mumbai kentinde bir hastanede öldüğü belirtilen Khan'a 2018'de "nöroendokrin tümörü" teşhisi konulmuştu. Nadir görülen bu hastalık, kan dolaşım sistemine hormon salgılayan hücreleri etkiliyor. Ölüm haberinin duyulmasından sonra sosyal medyada dünyanın farklı yerlerinden binlerce kişi üzüntülerini dile getiren mesajlar paylaştı Bollywood yıldızları ve siyasetçiler de Twitter mesajlarında Khan'ın ölümünü "büyük bir kayıp" olarak niteledi. Khan 2013'te Paan Singh Tomar filmindeki başrolüyle Hindistan Ulusal Film Ödülü'nü kazanmıştı.

irrfan khan
 


Irrfan Khan kimdir?

Irrfan Khan, tam adıyla Sahahbzade Irrfan Ali Khan 7 Ocak 1967 yıında Hindistan’ın Rajasthan eyaletinin Jaipur şehrinde dünyaya geldi. 18.3m boyundaki tecrübeli oyuncu, Hindistan tarihinin en iyi aktörlerinden birisi de olarak görülüyor. Irrfan Khan’ın çocukluğundan beri tek hayali oyuncu olmaktı ve Yeni Delhi’de buna uygun eğitimler aldı. Daha sonra yavaş yavaş yolunu çizmeye başladı. Irrfan Khan, 23 Şubat 1995 yılından beri Sutapa Sikdar ile evli bu evlilikten bir de çocukları bulunuyor. Ayrıca kendisi en iyi yönetmen Oscar ödülü alan Milyoner ve Pi’nin Yaşamı filmlerinde de rol alan tek Bollywood aktörü olarak tanınıyor.

Irrfan Khan, kariyeri boyunca 136 sinema filmi, televizyon yapımında rol aldı ve toplamda 16 ödül kazandı, 23 ödüle de aday gösterildi. Irrfan Khan’ın en önemli ve tanınmış filmleri Pi’nin Yaşamı (2012), Jurassic World (2015), Milyoner – Slumdog Millionaire (2008) ve İnanılmaz Örümcek Adam (2012) olarak biliniyor. Irrfan Khan, oyunculuk tecrübesine 1987 yılında televizyon yapımı Shrikant ile başladı. Hindistan’da uzun yıllar çok çeşitli televizyon filmleri, diziler ve yapımlarda rol aldı. 2000’li yıllara kadar Hindistan sınırları içinde bulunan Irrfan Khan, ilerleyen yıllarda Hollywood sektörüne de açılmaya ve adından söz ettirmeye başladı.

Buna rağmen, Irrfan Khan’ın en öne çıkan filmi 2008 yılında Slumdog Millionaire, Türkçe adıyla Milyoner oldu. 2008 yapımı Hint filmini Danny Boyle ile Loveleen Tandan çekerken, senaristlik koltuğunda ise Simon Beufoy ile Vikas Swarup oturuyordu. Başrollerde ise Dev PAtel, Freida Pinto ile Saurabh Shukla vardı. Milyoner’de Irrfan Khan ise bir polis komiserini canlandırmıştı. Irrfan Khan’ın da oynadığı Milyoner filmi, o güne kadar kendi köşesine çekilmiş olan Hint sineması ve Bollywood açısından çok önemli bir başarıydı. Hatta bu dram filmi 15 milyon dolar bütçeyle çekilmesine rağmen yaklaşık 150 milyon dolar gelir elde etti ve gişede büyük başarı yakaladı. Milyoner, çıktığı yılın en başarılı filmi olurken, toplamda 8 oscar aldı, 142 farklı ödül aldı ve 120 ödüle de aday gösterilmeyi başardı.

Irrfan Khan, 2010 yılında başrolünde Gabriel Byrne’nin rol aldığı In Tretmant adlı drama dizisinde yedi bölüm boyunca Sunil Sanyal karakterini canlandırdı. In Treatment, 1 Altın Küre Ödülü aldı. Hollywood’daki bir diğer önemli rolü de İnanılmaz Örümcek Adam ile oldu. 2012 yapımda Rajit Ratha karakterini canlandırırken, aynı yıl içinde yine bir Hint filmi olan Pi’nin Yaşamı’nda karşımıza çıktı. Irrfan Khan, Pi’nin Yaşamı’nda Pi Patel karakterinin yetişkin, büyük halini canlandırdı. Film, toplamda 4 Oscar aldı, 74 ödül kazandı ve 119 ödüle de aday gösterildi. Ayrıca filmde Pi Patel rolünde de Suraj Sharma oynadı. Ayrıca yoğun görsel efektler vardı ve filmin maliyeti 120 milyon dolar tutmuştu. 2015 yılında ise Jurassic World adlı yeniden çevrilen macera filminin kadrosundaydı. Irrfan Khan, son olarak No Bed of Roses, Durga Rani Singh, Cehennem, The Wicked Path ve The Song of Scorpions adlı yapımlarla karşımıza çıkacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.