'Cem Karaca'nın Gözyaşları' filmine mahkemeden durdurma kararı

'Cem Karaca'nın Gözyaşları' filmine mahkemeden durdurma kararı
'Cem Karaca'nın Gözyaşları' filminin gösteriminin durdurulması için İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne başvuran Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca'nın talebi kabul edildi. Mahkeme filmi durdurma kararı aldı.

'Tamirci Çırağı', 'Namus Belası', 'Bu Son Olsun' ve 'Resimdeki Gözyaşları' gibi unutulmaz birçok esere imza atan, Anadolu rock müziğin efsane ismi Cem Karaca'nın hayat hikayesini anlatan 'Cem Karaca’nın Gözyaşları' filmi dün sinemalarda izleyicilerle buluştu. Usta sanatçı Cem Karaca'yı İsmail Hacıoğlu'nun canlandırdığı filmde yeni gelişme yaşandı.

12punto'nun haberine göre Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca, sanatçının hayatını konu alan 'Cem Karaca'nın Gözyaşları' filminin gösteriminin durdurulması için İstanbul Fikri Sınai Haklar ve Hukuk Mahkemesi'ne başvurmuştu.

Mahkemesi devam eden yargılamada ara karar verildi. Bu karara göre filmin yayımlanması durduruldu.

İcra daireleri durdurma için yetkili kılındı.

İlkim Karaca: Yok sayılmam beni üzdü

Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca, geçtiğimiz günlerde şu açıklamaları yaptı:

"Olayların doğru olarak aktarılması yönünde bir hassasiyetim var. Cem'in hayatını anlatan önemli bir film projesinde eşi ve yasal mirasçısı olarak yok sayılmam beni üzdü..."

"Saygısızca buluyorum"

"Bir kişinin ölümünün ardından onunla ilgili bir film çekmek etik midir?" sorusuna da devap veren Karaca, "Vefat eden kişinin yasal mirasçılarından izin alınarak yapılıyorsa neden olmasın. Ancak izin almadan, 'Ben yaptım ve oldu, kanunları, hukuku ve merhumun yasal mirasçılarını tanımıyorum' şeklinde bir yaklaşımı doğru bulmuyorum. Hatta bu şekilde bir yaklaşımı saygısızca ve vefasızca buluyorum" dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:12punto

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.