‘Dijital Sahne’de bu hafta Ceren Moray ve Merve Dizdar olacak

‘Dijital Sahne’de bu hafta Ceren Moray ve Merve Dizdar olacak
Tiyatronun kültleşen eserlerinin günümüz perspektifinden yorumlandığı kesitleri seyirciyle buluşturan ‘Dijital Sahne’ altıncı haftasına girdi. 11 Şubat Perşembe, saat 20.00’da, Zorlu PSM YouTube kanalında bu defa “On İkinci Gece” izleyici ile buluşacak.

Tüm dünyada tiyatro denince akla ilk gelen isim William Shakespeare’in hafızalara kazınan ölümsüz başyapıtlarından “On İkinci Gece”nin başrollerini Ceren Moray ve Merve Dizdar üstleniyor.

 “Dijital Sahne”nin bu haftaki gösteriminde hem İngiliz edebiyatının en büyük yazarı hem de dünyanın en iyi oyun yazarı olarak anılan William Shakespeare’in karmaşıklaşan ilişkilerin komedyasını anlatan başyapıtlarından “On İkinci Gece” seyirciyle buluşuyor.

YENİ NESİL TİYATRO DENEYİMİ

Günümüz Türk tiyatro sahnesinin en cesur ve özgün rejilerinde imzası bulunan İbrahim Çiçek uyarlaması ve yönetmenliğinde, tiyatronun kültleşmiş eserlerinden kesitleri görsel hikaye anlatıcılığıyla birleştirerek dijital dünyaya taşıyan “Dijital Sahne” klasikleşen eserlere modern bir yorum kazandırarak seyirciye yeni nesil bir tiyatro izleme deneyimi sunuyor.

 “On İkinci Gece”, bazen bir yasın bazen bir aşkın bazen de bir ihtimalin beklentisini anlatarak “Kime, nasıl aşık oluruz? Ya da ne şekilde?” sorusunun peşine düşüyor. Beklentiler üzerine kurulu bir oyun olan “On İkinci Gece”de izleyiciler, hayal kırıklığında da, büyük yanlış anlaşılmalarda da yaşanabilen aşka tanıklık ediyor. Oyundan kesit, “İhtimalin hayale, hayalin ihtimale dönüştüğü bir dünyada biz kimiz ki” üzerine düşündürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.