Duygularımız pamuk ipliğine bağlı olmasın

Duygularımız pamuk ipliğine bağlı olmasın
Genç yazar ve şair Recep Atmaca, iki ay önce yayınlanan kitabı Pamuk İpliğine Bağlı'ya ilişkin Damga'ya açıklamalarda bulundu. Kitabının adının yazdığı bir şiirden geldiğini kaydeden Atmaca, “Dilerim duygularımız hiçbir zaman pamuk ipliğine bağlı olmasın” diye konuştu

Şiir kitabı Pamuk İpliğine Bağlı ile 2 ay önce edebiyat dünyasına merhaba diyen genç yazar ve şair Recep Atmaca hem kitabına ilişkin hem de kendisine ilişkin bilinmeyenlerini Damga okurları ile paylaştı. Uzun zamandır edebiyatla içli dışlı biri olduğunu anlatan Atmaca, “Yıllardır edebiyatla içli dışlıyım. Kitap okumak benim için aşk haline geldi. Kendimi kitap okumaya motive edip, alıştırdım. Sonrasında da hayatta vermiş olduğumuz bir mücadele var. Hayatın getirdiklerini karşılama yetim herekese göre aynı olmadı. Zamanla okuduklarım ve yaşadıklarım sonucu bir birikim oluştu. Kabiliyet mi deriz buna, ne deriz? Bilmiyorum. Sonra yazmaya niyetlendim. Yavaş yavaş yazmaya başladım. Şiirlerim ve öykülerim böylelikle otya çıktı. Kitaba nasıl karar verdiğim sorusuna gelince, yakınlarımdan çok güzel tepkiler aldım. Kendimi doldurmak için hem yapıcı, hem yıkıcı mücadele ettim. Daha sonra Bornova Belediyesi, Zeytinburnu Belediyesi, İnönü Üniversitesi gibi hatırı sayılır yerlerde bu kitaptan önce yazdıklarımla ilgili ödül aldım. Kitap yazamak benim yolumu açtı. Bütün yazdıklarımı, “söz uçar yazı kalır” hepsi arşivimde duruyordu, güzel bir editörlük çalışmasıyla kitaplaştırmaya karar verdim. Böylelikle 'Pamuk İpliğine Bağlı' kitabım çıktı” dedi.


Okurların ilgisi çok güzel

Kitaba ilişkin edebiyatseverlerin güzel bir ilgisi olduğunu da kaydeden Atmaca, “Kitap çıkalı iki ay oldu. Beklediğimden daha fazla ilgi ve alaka oluştu. Antalya'dan, Anakara'dan, Sivas'tan, Erzurum'dan güzel tepkiler aldım. İmza için de çağırıyorlar. Kitap fuarı da yaklaşıyor. TÜYAP' taki fuar açılırsa, yayınevi bir standımızı açacak. Hem seven arkadaşlarım hem de orda tanıyacak olanlar için güzel dileklerimi sunup, imzamı atacağım. Pamuk İpliğine Bağlı kitabım ismini, kitabın içinde geçen bir şiirden alıyor. Tüm dileğim ve isteğim, duyguların ve hislerin pamuk ipliğine bağlı olmaması” ifadelerini kullandı.

recep atmaca
 


Recep Atmaca kimdir?

Erzurum’un İspir ilçesi Yeşilyurt Köyü’nden şair Recep Atmaca'nın "Pamuk İpliğine Bağlı’ adlı şiir kitabı yayınlandı. İstanbul Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünü bitiren Recep atmaca, Yüksek Mühendis ünvanı aldıktan sonra Arel Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı oldu. atmaca halen bir kamu kurumunda görevini sürdürüyor. Şair Recep Atmaca, 2017 yılında Bornova Belediyesi Şiir Yarışmasında dereceye girdi. 2018’de İnönü Üniversitesi 100. Yıl Şiir Yarışmasında yine dereceye giren şiirler arasında yerini alan Atmaca'nın 8 adet şiir kitabında şiirleri bulunuyor. 2017 yılında Zeytinburnu Belediyesi Öykü Yarışmasında Mansiyon Ödülü kazanan şair Atmaca, ’Pamuk İpliğine Bağlı’ şiir kitabında, topluma temas etmeden eserler meydana getirilemeyeceği bilinciyle şiirler inşa etti. atmaca, Pamuk ipliğine bağlı olmayan duyguların, ilişkilerin, hayallerin bütün hayatta var olması gerektiğini ifade ediyor.

ÖZEL HABER: ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.