Esenyurt’a sanatçı başkan adayı : Gani Rüzgar Şavata

Esenyurt’a sanatçı başkan adayı : Gani Rüzgar Şavata
Yönetmen ve Sinema sanatçısı Gani Rüzgar Şavata Esenyurt’ta Belediye Başkan Adayı olduğunu açıkladı.

Gani Rüzgar Şavata, Esenyurt halkının sorunlarını çözme basiretinden uzak olan mevcut siyasetçilerin artık miladının dolduğunu bu nedenle de bağımsız aday olarak 31 Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimlere katılacağını söyledi.

Halkımızla birlikte yöneteceğiz

Gani Rüzgar Şavata, “Esenyurt Türkiye’nin en çok göç alan ilçesi. Pek çok şehrimizden daha büyük bir nüfusa sahip. Yaklaşık bir buçuk milyon kişinin yaşamış olduğu ilçede belediyecilik anlayışı maalesef günü kurtarmak üzerine kurulu. İşsizliğin ve geçim sıkıntısının hat safhada olduğunu belirten Şavata, “halktan uzak, halkın sorunlarını çözmekten uzak bir anlayışla seçime gitmeye hazırlanan siyasetçilerin olduğu bir ilçe Esenyurt. Artık halkın sorunlarına kalıcı çözümler bulmak, halkımızın geçim derdini kendi derdimiz olarak görmek, işsizlerimizi iş sahibi yapmak, kadınlarımızı hayatın her alanında katılımlarını sağlamak için bağımsız olarak adayım” dedi.

e2.jpg

Ayrımcılığı bitireceğiz

Gani Rüzgar Şavata, belediyecilik anlayışının maalesef birilerini korumak kollamak anlamına getirildiğini, toplumun particilik adı altında parçalara bölündüğünü söyledi. Şavata, Esenyurt halkının artık hiçbir ayrımcılığa maruz kalmadan hak etmiş olduğu bir belediyecilik istediğini ve bu nedenle kendisine gelen talepler nedeniyle de bağımsız belediye başkanı adayı olma kararı aldığını belirtti. Şavata, Esenyurt’ta siyasetin değil hizmetin esas alınacağı bir anlayışla toplumun her kesimini kucaklayacak bir belediye başkanı olacağını ifade etti. Şavata, Esenyurt’un bugüne kadar sadece siyasetçiler için oy deposu olarak görüldüğünü, seçimlerden sonra maalesef unutulduğunu söyledi.

e3.jpg

Müteahhitlerin saltanatını bitireceğiz

Esenyurt’ta yaklaşık 10 bin konut mağduru bulunduğunun da altını çizen Şavata, “bunun sorumluları ve sorunu yıllar geçmesine rağmen çözmemek için müteahhitleri kendi haline bırakan siyasetçilerdir. Bunun hesabını seçimlerde veremeyecekler” dedi. 3-5 müteahhittin adeta babalarının çiftliği gibi gördüğü Esenyurt’ta vatandaşlarımızın bu gidişata artık ‘dur’ diyeceğini belirten Şavata, “ben halkımızla birlikte Esenyurt’u sözde değil özde şehircilik anlayışla yönetmeye adayım” dedi.

e5.jpg

Halka Hizmetten başka amacımız yok

Seçim çalışmalarına başladığını belirten Gani Rizgar Şavata, Esenyurt’a gerçekten çıkarsız bir şekilde hizmet etmek isteyen herkesi de kendisine destek olmaya çağırdı. “Bizim amacımız particilik yaparak Esenyurt’u bölmek değil, her kesimi kucaklayarak bu ilçeye hizmet etmek” diyen Şavata kendisine çok büyük bir destek olduğunu, halkın mevcut siyasetçileri artık görmek istemediklerini, onlara inanmadıklarını ve gerçek bir değişim istediğini gözlemlediğini de sözlerine ekledi.

e4.jpg

Gani Şavata Kimdir?

Malatya doğumlu olan Gani Rüzgar Şavata, yönetmen , senarist, oyuncu ve film yapımcısıdır. Eğitim Enstitüsü mezunudur. Sanat hayatına tiyatro ile başlayan Şavata pek çok tiyatro oyunu, sinema filmlerinin yazarıdır. Filmlerinde toplumlardaki kardeşlik, bir arada yaşama konularını sık sık ele alan Şavata uluslararası pek çok yarışmada ödüller aldı. Sinemalarda izlenme rekorları kıran filmlerin hem yapımcılığını hem de başrol oyunculuğunu yaptı. Gani Rüzgar Şavata korsan filmcilikle mücadelede de adını sık sık duyduğumuz isimlerden bir tanesi. Şavata evli ve 2 çocuk babası.


İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.