Evde sinema keyfini sonuna kadar yaşayın: Hayatımız film!

Evde sinema keyfini sonuna kadar yaşayın: Hayatımız film!
Eylül ayı gelmişken, havalar da soğumak üzereyken evde oturup film izlemek en güzel seçeneklerden birisi olabilir. Ben de sizin için bazı filmler seçtim. Seçin, beğenin, izleyin

Pandemi günlerinin ilk dönemlerinde uzunca bir süre ertelediğim evde film izleme etkinliğine geri dönmüştüm. Benim gibi olan birçok kişi vardır sanırım. Dönem dönem ara versem de film izlemeye yalan yok vizyona girmiş filmleri evde keyifle izlemenin ayrı tadı var benim için. Pandemi döneminin ilk günlerinde aile danışmanlığı eğitiminin akabinde hocalarımızın da özellikle önerdiği filmleri, ilişkiler anlamında başka gözle görme şansını yakalıyor insan.

Başlayalım o hâlde, ilk olarak :

ADORE / YASAK AŞK
Daha önce izlediğim göz ile bugün gören göz farklı gibi...

YASAK AŞK
Yasak Aşk, birbirlerinin oğullarına aşık olan iki dostu konu alıyor. Anne Fontaine’in İngilizce olarak çektiği film, sürükleyici, sıra dışı, farklı bir aşk ve şehvet hikâyesi olarak nitelendiriliyor. İzleyici karşısına çıktığı ilk zamanlarda Sundance’te aile değerlerine ters düştüğü suçlamasıyla büyük gürültü koparan bir film. ( Ezber bozan bir film izlenmeye değer)

MAUDİE
Maud Lewis’in hayatını anlatan film, yaşadığı sağlık sorunu sebebiyle sosyal çevresi ve ailesi tarafından dışlanmasına karşın hayata yetenekleriyle tutunan bir gerçek yaşam öyküsünü göreceksiniz. Yetenekleri sayesinde toplumun sevilen bir figürü haline gelen Maudie izlerken duygusal anlar yaşayacağınızı hatırlatır, iyi seyirler dilerim.

KAPLUMBAĞALAR DA UÇAR
Film Türkiye-İran sınırında bulunan bir Kürt mültesi kampında geçmektedir. Mayın toplayarak yaşayan Soran 13 yaşında bir çocuktur. Kasabadakiler için hazırladığı bir anten aracılığı ile Saddam’ın düşüşünü haber alıp herkese duyurur. Bu sırada Agrin de 14 yaşında bir annedir. Soran ona aşık olur ama Agrin’in ağabeyi Henkov tarafından huzursuz edilir. Henkov’un kolu yoktur çünkü bir mayın basmıştır. Şimdi ise gelecekten haber verebilmek gibi bir yeteneği vardır. Bir çocuğun gözünden savaşın anlatıldığı en iyi filmlerden biri olan Kaplumbağalar da Uçar’ı izlerken de duygusal anlar yaşayacağınızı hatırlatır iyi seyirler dilerim.

SYBİL
Sybil gerçek yaşanmış bir hikâyeden beyaz perdeye uyarlanmış bir film. Çocukluk döneminde yaşadığı taciz ve istismara uğrayan genç bir kadının dissoyiatif kişilik bozukluğu olduğu yaşamını konu alan film izlenmeye değer. Filmin yönetmenliğini Joseph Sargent yaparken oyuncu kadrosunda Tammy Blanchard, Jessica Lange ve Ron White gibi isimler yer alıyor. ( Dissoyiatif kişilik bozukluğu, çoklu kişilik bozukluğu olarak tanımlanır. )

TEMPLE GRANDİN
Gerçek bir yaşam hikâyesini anlatan biyografik bir film Temple Grandin. Amerikalı hayvan bilimi uzmanı, profesör yazar otizmli bir birey olan Temple Grandin’in hikayesinin beyaz perdeye uyarlanması izleyiciden tam not almış ödüllü bir film. Yönetmenliğini Mick Jackson’ın yaptığı, Temple Grandin’i Claire Danes’in canlandırdığı filmi izlerken zaman zaman gözyaşlarınıza hakim olamayacak ve görmediğiniz bazı olayların perspektifini değiştirmeyi düşüneceksiniz. İyi seyirler dilerim.

SÖĞÜT AĞACI
8 yaşında gözlerini havai fişek kazasında kaybeden Yusef ( Parvis Parastui), Braille Alfabesi ile okumus ve 45 yaşında üniversitede edebiyat professorü olarak hayatına devam etmektedir. Ailesiyle mutlu bir yaşam süren Yusef yıllarca gözlerinin açılması için uğraşmış ve bu hayaline 45 yaşında kavuşmuştur. Gören gözleri onun için yeni hayatında yeni imtihanları beraberinde getirecektir. Bu imtihanların ne olduğunu izlemek isteyenlere keyifli seyirler diliyorum.

KAZIM
Profesör Dr Dilek Kaya, bitpazarından 1970’li yılların başında yazılmış mektuplar, aynı kişiye ait not defteri ve öğrenci kimliğini satın alır ve  Kazım’ın hayatına yolculuk yapmaya başlar. Dilek Kaya, Kazım’ın lise yıllarında yazdığı mektuplar, günlükler, onun hayatına dahil olmasını sağlayacak yazıları okuyunca, soluğu Kazım’ın yaşadığı evde alır. Kazım’ın ailesi ve arkadaşlarına ulaşan Dilek Kaya, çektiği belgesel ile 19 yaşında hayatını kaybeden Kazım’ın hayatını ölümsüzleştirir.  Daha önce Damga okuyucuları için de keyifli söyleşi gerçekleştirdiğimiz Kaya’nın belgeseli izlenmesi gereken belgeseller arasında.  Mutlaka izlemenizi öneririm.  Yeni film önerileri ile tekrar buluşmak üzere, keyifli okumalar ve iyi seyirler...

DİLEK BOZKURT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.