Geliyorlar! - 8 Haziran Cuma vizyona girecek filmler

Geliyorlar! - 8 Haziran Cuma vizyona girecek filmler
Sevgili okur yeniden merhaba... Öğrendiğim üzre sıcaklıklar 6 derece birden artacakmış. Bu sıcakta dışarıda da gezilmez. Evde de durulmaz. En iyisi siz klimalı serin bir sinema salonunda film keyfi yapın. Yani en azından ben ben öyle yapacağım. Bu hafta sinemalarda 7'si yabancı 4'ü yerli toplam 11 film bizi bekliyor. Filmlerin türüne bakacak olursak 2 romantik, 2 korku, 2 komedi, 2 animasyon, 1 dram, 1 macera ve 1 biyografi olarak karşımıza çıkıyor.

Romantik film sevenler için ilk tavsiyem Acı Tatlı Ekşi yapımı olur ancak Düş Kırgınları da güzel bir alternatif... "Yok romantik filmler beni bayar" diyorsanız da size korkuyu iliklerinize kadar hissettirecek Ayin adlı film ya da Zohak adlı yerli yapımı tavsiye edebilirim. Hayatı yeteri kadar korkunç bulanlar içinse Cumali Ceber 2 ve Durumunu Güncelle filmleri tam size göre. Çoluk çocuk sinemaya gidcekler için de 2 güzel önerim var: Sevimli Tekneler ve Sihirli Müze. Dram sevenler de The Bookshop'a gidebilir. Biyografik filmlerden hoşlananlar içinse harika bir film beyaz perdede sizi bekliyor. Başrollerini Sverrir Gudnason ve Shia LaBeouf'ın üstlendiği film gerçek hikayeden uyarlama bu spor dramı size nefes bile aldırmayacak.

Gelelim ben hangi filme gideceğim kısmına... Çocukluğumdan bu yana arkeolojiye müthiş bir merakım vardı. Hatta evimizin bahçesini kaza kaza köstebek yuvasına çevirmiştim. Çocukluk işte... Kazarken hep bir dinozor kemiği bulmayı ümit ederdim. Yaşadığım heyecanı siz düşünün. Bu ilgim halen devam ediyor. Tabi şimdilerde bahçeleri kazmıyorum. Onun yerine müze gezmeyi tercih ediyorum. Tam da o çocukluk yıllarıma denk gelen bir film vardı sinemalarda. Yıl 1993 ve ben henüz 9 yaşımdayım. Tabi ozamanlar Google amca yok; ansiklopedi karıştırarak dinozorlar hakkında bilgiler edinip onları karakalem çizmeyi çok severdim. Sinemaya Jurasic Park diye dinozorlarla ilgili bir film geldiğini duymuştum. Kuzenlerimle izlemeye gitmiş ve çok etkilenmiştim.

Yönetmenliğini Steven Spielberg'in yaptığı gerilim-macera türündeki yapımdan sonra yine aynı isimle 1997'de ikinci film; 2001'de ise üçüncü film çekilerek seri tamamlanmıştı. Aradan 14 yıl geçmişti ki 2015 yılında dinozorlar yeniden uyandı ve Jurassic World isimli yeni bir seri başladı. Şimdi ise Jurassic World'un ikinci filmi olan Jurassic World: Yıkılmış Krallık vizyona girdi. Başrollerini yakışıklı oyuncu Chris Pratt ve güzelliği dillere destan Bryce Dallas Howard paylaşıyor. Bu ikiliye de Rafe Spall ve Justice Smith eşlik ediyor. ABD yapımı bu macera filminin yönetmen koltuğunda ise Juan Antonio Bayona oturuyor.

Filmi teknik açıdan incelediğimizde ortaya muhteşem efektler çıkıyor. Dinozorların yüz mimikleri ve reflekslerine kadar en ufak detay düşünülmüş ve izleyiciye yansıtılmış. Aksiyon sahneleri de bir okadar doyurucu. Çekim açıları da seyirciyi içine çekiyor. Ben fragmanını dahi izlerken heyecanlandım. Umarım beklentilerimiz karşılar. Yeniden bir sinema haftasında görüşmek üzere herkese iyi seyirler.

BARBAROS ÖZÇELİK

Jurassic World: Yıkılmış Krallık
İlk filmde yaşanan facianın ardından, Claire’in parkı yönetirken birer market ürünü gibi gördüğü dinozorlara olan bakış açısı değişir ve "Dinozor Koruma Grubu" isimli bir organizasyon kurar. Amacı; aktif bir yanardağın harekete geçtiği adada yaşayan dinozorları adadan çıkarmanın bir yolunu bulmaktır. Claire, bu tehlikeli ve zor görevi yerine getirebilmek için de dinozorlara karşı baskınlığını kanıtlamış olan tanıdığı tek kişiden, Owen Grady'den yardım ister. İkilinin bir kurtarma görevi amacıyla gittikleri adada ise her şey sarpa saracaktır...

Acı Tatlı Ekşi
Birlikte büyüyen Murat ve Duygu çocukluklarından beri birbirlerine aşıktır. Murat yıllardır Duygu ile kavuşmanın hayalini kurar. Üniversiteden mezun olurken Duygu’ya evlenmek teklifi eder; fakat beklemediği bir cevapla karşılaşır. Duygu kendini evlenmek için hazır hissetmemektedir, gerçekleştirmek istediği hayalleri vardır. İki aşık bir anlaşma yapar; eğer beş yıl sonra ikisi de bekarsa evleneceklerdir. Yeniden birleşmek üzere ayrılan Murat ve Duygu için hayatın başka planları vardır.

Ayin
Graham ailesinin sert maderşahisi Ellen öldüğünde, kızı Annie ve ailesi atalarının gizemli ve giderek korkunçlaşan sırlarını keşfetmeye başlar. Keşfettikleri karanlıklaştıkça, aile üyeleri kendilerine miras kalmış gibi görünen bu korkunç kaderden kurtulmak için daha fazla mücadele etmek zorunda kalır. Ailevi bir trajediyi uğursuz ve derinden sarsıcı bir şeye dönüştüren olaylar, kalan paramparça mirasın gölgesini taşımaktadır... Ari Aster’in yönetmen koltuğunda oturduğu filmin oyuncu kadrosunda Toni Collette, Gabriel Byrne, Alex Wolff, Milly Shapiro gibi isimler yer alıyor.

Borg vs. McEnroe
Başrollerini Sverrir Gudnason ve Shia LaBeouf'ın üstlendiği film gerçek hikayeden uyarlama bir spor dramı. İkonik tenisçiler Björn Borg ve en büyük rakibi John McEnroe arasındaki mücadeleyi konu alan film, ikilinin 1980 yılı Wimbledon Turnuvası'ndaki karşılaşmasını anlatıyor. Asabi, fevri, heyecanlı John McEnroe; duygudan arınmış zen sükunetiyle dikkat çeken İsveçli Bjorn Borg’a karşı. İkili kazanmak için mücadele verirken, bir efsaneye dönüşmenin bedelleriyle de yüzleşiyor.

Durumunu Güncelle
Anne ve babası kısa bir süre önce ayrılan Kyle Moore, yeni hayatına alışmaya çalışmaktadır. Yeni bir okula başlayan Kyle içn işler pek de yolunda değildir. Okulda diğer öğrenciler tarafından sevilmemiştir fakat telefonuna yüklediği büyülü bir uygulama her şeyi değiştirir. Uygulamanın gönderdiği talimatları harfiyen yerine getiren Kyle mükemmel olarak adlandırdığı bir hayata kavuşur. Artık okulun gözde öğrenci olmuştur hatta okuldaki iki güzel kızın kalbini çalmayı başarır. Ancak bir süre sonra yarattığı bu hayatın pek de mükemmel olmadığını anlar.

The Bookshop
Penelope Fitzgerald'ın aynı adlı romanından uyarlanan filmde, Florence Green İngiltere’de küçük bir kasabada yaşayan bir kadındır. Kasabada bulunun tarihi bir evi kitapçı olarak işletmeye karar verir. Büyük bir risk alarak girdiği işte başarılı olan genç kadın, bir süre sonra kasaba halkına ödünç kitap vererek kitapçıyı bir kütüphaneye dönüştürür. Hayatını yoluna koyduğunu düşünen Florence’in bilmediği gerçekler vardır. Kasabada yaşayan inatçı bir kadının tarihi bina ile ilgili başka planları vardır ve kadın planlarını gerçekleştirmek için her şeyi yapmaya hazırdır.

Zohak
Rüstem bir gün son derece tehlikeli bir cin tarafından cinnet geçirir. Bu cinnetin sonu oldukça sarsıcı olacaktır. Bu cinnet esnasında altı yaşındaki kızı Canan’ın gözü önünde karısını öldüren Rüstem bu tehlikeli cini bir kutuya hapsedip gölün derinliklerine atar. Ancak işlediği cinayetin ağırlığına dayanamayan Rüstem yine kızının gözü önünde kendini öldürür. Aradan geçen uzun yıllar boyunca Rüstem'in kızı Canan bu travmayı içinde taşıyarak büyür. Semih'le nişanlanmış olan Canan evlilik hazırlığındayken lanet bir kez daha ona dadanacaktır...

Düş Kırgınları
Kuzey ve Sami yıllarca hayata karşı birlikte mücadele etmiş iki dosttur. Geçmişten kopmayan ve geleceğe dair umutları olmayan Kuzey ve Sami’nin birbirlerinden başka kimseleri yoktur. Kuzey ölümü beklemektedir, Sami ise Kuzey’i. Bir gün yaşadıkları kasabaya Şafak’ın gelmesiyle hayat Kuzey için farklılaşmaya başlar. Şafak ilk görüşte Kuzey aşık olmuştur; fakat Kuzey kendini kaptırmaz. Sadece sevmek ister ama onu da pek beceremez. Defalarca Kuzey’den ayrılıp sonra geri dönen Şafak, son ayrılığının ardından geri dönmez. Geçen 5 yıla rağmen Kuzey Şafak’ı aramaya devam eder.

Sevimli Tekneler
Büyük bir fırtına sırasında Büyük Liman’dan çağrı alan genç kurtarma botu Elias, cesurca bir kurtarma operasyonu yapar ve başarısı karşısında kahraman ilan edilir. Liman’da çalışmaya başlayabileceğini öğrendiğinde çok mutlu olan Elias, tüm arkadaşlarını geride bırakarak kendisine yeni bir hayat kurar. Fakat Büyük Liman sandığı kadar muhteşem değildir. Elias, burada yerel bir çetenin yasa dışı bir madem çıkardığını keşfeder. Bu madenin hava durumunu değiştirme gücü vardır. Bu yasa dışı operasyonu ortaya çıkarmak isteyen Elias’in eski arkadaşlarının yardımına ihtiyacı vardır.

Cumali Ceber 2
Cumali, zamanını oğlu Cevher’e kız istemek için hazırlık yapmakla geçirir. Tam da bu sırada aldığı bir haberle sarsılır. Cumali’nin dedesine ait olan huzur evinin arsası satılmıştır ve onun yerine AVM yapılacaktır. Dedesini bu karardan vazgeçirmeyi planlayan Cumali’nin önce dedesi ile barışması gerekir. Aile yadigarı olan saati dedesine verirse onunla barışacağını düşünen Cumali, saati Çetin eniştesinden almak için yola koyulur. Cumali yolda kendisini beklenmedik bir aşkın ve maceranın içerisinde bulur.

Sihirli Müze
Harvie’nin hayattaki en büyük tutkusu bilgisayar oyunu oynamaktır. Babasının müdürü olduğu Kukla Müzesi’nin yıkılacağını öğrenen Harvie, arkadaşı Monica ve köpeği Jerry’i de yanına alarak müzeye gider. Gizlice müzeye giren ekip, müzedeki her şeyin canlanmasıyla kendilerini farklı bir alemde bulur. Harvie ve dostları sihirli müzede oyuncaklarla oynarken, bazı kuklalar dünyayı ele geçirmeye çalışır. Artık onları zorunlu bir görev beklemektedir. Şehri ve müzeyi kurtarmaya çalışan üç kafadar unutulmaz bir maceraya atılır.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.