Hakan Peker...

Hakan Peker...
90’lı yıllarda danslarıyla, şarkılarıyla, yakışıklılığıyla ve kısacası her şeyiyle genç kızların kalbini fetheden ve 90’lı yıllara damgasını vuran efsane isim Hakan Peker son albümü “Asil”i sevenleriyle buluşturdu. 

90’lı yıllarda danslarıyla, şarkılarıyla, yakışıklılığıyla ve kısacası her şeyiyle genç kızların kalbini fetheden ve 90’lı yıllara damgasını vuran efsane isim Hakan Peker son albümü “Asil”i sevenleriyle buluşturdu. 
Müzik sektörü artık dijitalleşmeye doğru giderken bir döneme damgasını vurmuş şarkıcılar da ortadan birer birer kayboldular. Kimisi kenara çekilmeyi tercih etti, kimisi de müzik aşkından dolayı pes etmedi ve hala savaşına devam ediyor. Savaşına devam eden isimlerden birisi de Hakan Peker. Her ne kadar “Ben öldükten sonra tüm şarkılarım silinsin, arkamdan anma programları bile yapılmasın” diyerek müzik sektörüne olan kırgınlığını dile getirsede, bence savaşına devam etmesi de gerekiyor zaten. Neden mi? Çünkü günümüzde artık ünlü kavramı bile değişti. Bir günde ünlü oluyorsunuz ertesi gün kimse sizi hatırlamıyor bile. Çok fazla şarkıcı var, çok fazla şarkı var ve tüketim deseniz söylemeye gerek bile yok. Bir şarkı dinleniyor, insanlar o şarkıdan hemen sıkılıyor ve doğal olarak şarkıcı da hemen yenisini yapmak durumunda kalıyor. Şarkıların bu kadar eskime sebebi ise her yerde istemediğimiz kadar duymak zorunda kalmamız. Şarkıyı beğenmeseniz bile dinlemeye maruz kalıyorsunuz. Hatta bazen sevmediğiniz şarkıyı bile istemsizce ezberleyebiliyorsunuz. 
Oysa eskiden öyle miydi? Bir şarkının patladığı aynı gün belli olurdu, çünkü arabalarda, festivallerde, her yerde o şarkı çalardı; kasetler, CD’ler deli gibi satardı. Ayrıca o şarkı da uzun yıllar dinlenirdi. Sevdiğimiz şarkıyı dinleyebilmek için radyonun başında beklerdik. Radyonun başında beklerken sevdiğim şarkının çaldığını duyduğum an yaşadığım mutluluğu hatırlıyorum. Şimdi öyle bir mutluluk kalmadı. İstediğimiz şarkıya anında ulaşabiliyoruz. İşte o şarkıları dozunda aldığımız için şu an hala nostalji dinliyoruz. Acaba yıllar sonra günümüz şarkılarından hangisi kalıcı olacak merak ediyorum. Ben de o kasetlerin bitiş dönemi ve CD’lerin başlangıç dönemini yaşadım. Evimizde Hakan Peker’in kasetleri ve CD’leri vardı. 2000 yılında en çok satan albüm Hakan Peker’in “Karam” şarkısının yer aldığı “İlla ki” albümü olmuştur ve o yıldan beri bir daha da hiçbir albüm öyle satmamıştır. O albümü böylesine sattıran da “Karam” şarkısıydı. Gece gündüz annemle ve ablamla beraber “Karam”ı dinlerdik. Yayınlanalı tam 19 yıl geçmesine rağmen hala dinliyoruz ve radyo programımda hala dinleyicilerden en çok istek alan şarkı “Karam” ve Hakan Peker’in diğer şarkıları. İşte bu ufak ama önemli nokta yüzünden Hakan Peker şu an yaptığı gibi savaşına devam etmeli.
Şu an müzik sektöründe sayılamayacak derecede şarkıcı olabilir ama, Hakan Peker şarkıcı değil, sanatçıdır. Şarkıcı ve sanatçı arasında dağlar kadar fark var. Şimdi iki şarkı söyleyen kendine şarkıcı diyor. Oysa Hakan Peker müziğe ciddi anlamda katkısı olan bir sanatçı. 1991 yılında “Peker Müzik Yapım Şirketi”ni Zafer Peker ile beraber kurmuştur ve bu müzik şirketiyle Zafer Peker, Burak Kut, Özlem Tekin ve Ali Güven gibi isimleri müzik dünyasına kazandırıp, 38 albüm ve ortalama 400 şarkısıyla bir döneme damgasını vurmuştur. Burak Kut’a tüm zamanların en pahalı klibini çekmiştir. Gençlere destek olmuştur. 
“Daha ortalıkta hiçbir müzik kanalı bile yokken Hakan Peker’in ve şarkıcılarının klipleri vardı ve müzik kanalları kurulduğunda yayınladıkları ilk klipler Hakan Peker’in ve şarkıcılarının klipleriydi.” 
Tam 30 yıldır müzik sektöründe olan Hakan Peker’in son albümü “Asil”de yer alan ve sözleri de Emre Eyüboğlu imzası taşıyan “Mesaj At” şarkısı da son derece güncel soundlar içeriyor. Hakan Peker hiçbir zaman demode kalmadı, her zaman güncelledi kendini. Son zamanlarda hak ettiği değeri alabiliyor mu? Bence hayır. Bunun nedeni eskiden müzik sektörünün şu andaki gibi torpille dönmemesi. Birçok şarkıcının çıkar için siyasete bulaşması, kurumların veya kişilerin torpille ödül vermesi, yukarı çıkabilmek için diğerlerinin üzerine basılmaya çalışılması; fake görüntülemeler, beğeniler, yorumlar satın alıp göz boyayarak iş kapılması gibi gibi gibi saymakla bitmez… 
Fakat 30 yıldır var olan Hakan Peker sonuna kadar var olacaktır, çok uzun yıllar geçse bile klasikleşen şarkıları dinlenmeye devam edecektir.  
Keşke bir şeyin değerini kaybetmeden anlayabilsek ve keşke hayattayken Hakan Peker gibi değerli sanatçılarımızın kıymetini bilebilsek…  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.