Hüseyin Şengül'den yeni kitap: Sovyet Deneyimi ve Arayış

Hüseyin Şengül'den yeni kitap: Sovyet Deneyimi ve Arayış
Gazetemiz yazarlarından Hüseyin Şengül’ün “Sovyet Deneyimi ve Arayış” kitabı yayınlandı. Kitabında sosyalizmin çöküşünü irdeleyen Şengül, 17 Kasım'da TÜYAP Kitap Fuarı'nda okuyucuları ile buluşacak.

1520. yüzyılı belirleyen iki güçten biri olan sosyalizmin çöküşü üzerine bir çalışma olan kitabın arka kapak yazısı, kitabın içeriği hakkında doyurucu bir açıklama veriyor. “Sınıflı toplumların tarihi yönetenlerle yönetilenlerin, egemenlerle ezilenlerin mücadele tarihidir” tanımlamasını yapan Şengül, “Marx ve Engels bu tarihi süreci ve geldiği aşama olan kapitalizmi analiz ettiler. Kapitalizmin ‘özgür’ köleci bir sistem olduğunu belirterek bunun karşısında sınıfsız, sömürüsüz, devletsiz ve sınırların olmadığı bir toplum olan komünizm paradigmasını kurdular” diyor.

Sosyalizm neden yıkıldı?
Sosyalist devrimin kapitalizmin geliştiği Batı’da beklenirken, Lenin’in önderliğinde, emperyalizmin zayıf halkası dediği az gelişmiş Çarlık Rusya’sında gerçekleştiğini ifade eden Şengül, teorinin pratiğe döküldüğünü, Ekim Devrimi'nin komünizme giden yolun başlangıcı ve dünya ezilenlerinin kurtuluş umudunun yıldızı olduğunu belirtiyor. Dünyayı derinden etkileyen, kapitalizme karşı mücadelenin referansı ve umudu olan sosyalizmin 70 yıl sonra çöktüğünü hatırlatan Şengül, “Neden? Bu kitap 70 yıllık Sovyet deneyimini masaya yatırıyor ve temelinde, ‘Komünizm bir ütopya mı’ sorusuna cevap arıyor. Ama sıradan bir şekilde değil, başta Marksist-Leninist teori olmak üzere bu deneyim sürecindeki önemli olaylara dikkat çekerek. Bir solukta okunacak ve olası tartışma ve sohbetlerde hemen bakılacak bir başucu kitabı, Sovyet Deneyimi ve Arayış… Tabii, aramayı isteyen ve sevenler için” sorgulamasını yapıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.