İletişimci kadınlardan fotoğraf yarışması

İletişimci kadınlardan fotoğraf yarışması
bkz. İletişim kadınları; “Kadın! Bir Gün Değil Her Gün” temasıyla ödüllü bir fotoğraf kupası başlattı! Dileyen herkesin kendi çektiği fotoğrafları photocup.com internet adresinden ya da PhotoCup’ın mobil uygulamasından yükleyerek katılabildiği yarışmanın başvuruları 8 Mart Pazartesi gününe kadar devam edecek. “Kadın! Bir Gün Değil Her Gün” kupasını kazanan fotoğrafçı adına, Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı’na 5.000 TL tutarında bağış yapılacak.

“Dünya Emekçi Kadınlar Günü” olarak kutlanmaya başlanan, 1977 yılında ise Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Kadınlar Günü” anılmasına karar verilen 8 Mart, uluslararası olarak kutlanan özel bir gün. Türkiye’de ve dünyada kadınlara yönelik şiddetin, zulmün, cinsel saldırıların; kadınların mücadele etmek zorunda kaldığı eşitsizlik ve adaletsizliğin boyutları göz önünde alındığında ise övgüler, vaatler, çiçekler, mesajlar, panellerle kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tek günlük bir “şov” olmanın ötesine geçemiyor.

Eğitimli ailelerin dahi alt beyinlerinde kız evlatların ikinci planda olduğu; kadınların kaybolduğu, fuhuşa zorlandığı, küresel işgücüne katılımlarının erkeklerin çok gerisinde kaldığı ve aynı işi yapan kadınların, erkeklerden yaklaşık %20 daha az kazandığı günümüzde, kadına yönelik şiddet ise dünyada en yaygın, ancak en az cezalandırılan suçlardan biri. Doğrudan ekonomik karşılığı olmayan ancak yükü özellikle kadınların üzerinde olan; ev halkının sadece bakımını değil, toplumsal hayat içinde yer almalarını sağlayan tüm değerlerin üretimini ve yeniden üretimini de kapsayan ev içi emek ise, piyasaya sürekli işgücü yetiştirilmesini sağlasa da ekonomik açıdan değersiz görüldüğü için kadınların emeği de görünmezleşiyor.

SADECE BİR GÜN DEĞİL, 364 GÜN AYNI DEĞER VERİLMELİ

Bölge, kültür, etnik köken, eğitim, sınıf ve din fark etmeksizin bu sorunları yaşayan milyonlarca kadın varken, yılda sadece bir günü kadınlara adamanın yetersiz ve anlamsız olduğunu vurgulayan bkz. İletişim ekibi, düzenlediği “Kadın! Bir Gün Değil Her Gün” temalı fotoğraf kupasıyla bu çelişkiye dikkat çekmeyi amaçlıyor. Kadınların her gün eşit ve adil muamele görmesi gerektiğini vurgulayan ekip, “Sadece 8 Mart’ta değil, 9 Mart’ta ve geriye kalan 364 günde de kadınlara verilen değeri gözden geçirelim. Bir gün ise ‘şov’, her gün ise ‘gerçek’ olur!” diyor.

Fotoğraf yarışmalarını bugüne kadar görülmemiş bir formatta düzenleyen PhotoCup üzerinden gerçekleşen “Kadın! Bir Gün Değil Her Gün” temalı fotoğraf kupası için 24 Şubat’ta başlayan başvurular, 8 Mart 2021 Pazartesi günü sona erecek. Eleme usulüyle ilerleyen yarışmanın oylaması ise başvuruların sonlanmasının ardından aynı gün başlayacak ve kazanan fotoğrafı hem fotoğraf severlerin hem de fotoğraf eğitmenlerinden oluşan PhotoCup Masters ekibinin oyları belirleyecek. “Kadın! Bir Gün Değil Her Gün” kupasını kazanan kişi adına Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun (TKDF) Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı’na 5.000 TL tutarında bağış yapılacak ve kazanan fotoğrafçıya bağış sertifikası takdim edilecek.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.