İngiliz sokak sanatçısı Banksy'nin yeni eseri ziyaretçi akınına uğradı

İngiliz sokak sanatçısı Banksy'nin yeni eseri ziyaretçi akınına uğradı
Banksy, Londra'daki Finsbury Park'a yapılan duvar resminin kendi eseri olduğunu teyit ettikten sonra insanlar ziyaret için bu bölgeye akın etti.

Dünyaca ünlü sokak sanatçısı, Pazartesi günü Instagram gönderisinde Finsbury Park bölgesindeki duvar resminin kendisine ait olduğunu teyit etti. Pazartesi sabahı çok sayıda insan bu duvar resminin önünde toplanarak ziyaret için bir araya geldi.

Banksy kimliğini açıklamayan anonim bir sokak sanatçısı

Banksy, İngiltere'de kimliğini hiçbir zaman açıklamayan yaptığı karakteristik sokak graffitilerini anonim olarak sürdürdüğü bir instagram hesabından da paylaşarak dünyanın en çok tanınan sanatçılarından biri haline geldi.

Sanatçı, eserini Kuzey Londra'da Finsbury Park bölgesinde Hornsey Yolu isimli sokakta bir konut duvarına resmetti. Eserde elinde sprey tutan bir kadının bu duvara yeşil boya sıkarken betimlendiği görülüyor, duvarın hemen önünde budanmış bir ağaç olduğu için bu yeşil boya ağacın yapraklarını taklit ediyor. Banksy'nin yeni eseri neredeyse çürümüş bu ağacın, bahar çoktan gelmişken yeşermeyişi ile doğanın mücadelesine tanık olan insanları ifade ediyor.

Banksy (@banksy)'in paylaştığı bir gönderi


Hornsey Yolu sakinlerinden biri olan Lidia Guerra şunları söyledi: “Boyanın püskürtülme şekli bana salkım söğüdü hatırlatıyor, yani belki de öndeki ölü ağaçla doğanın mücadelesine dair bir mesaj var. Bu harika; dün gece bunu okuduğumuzda, mümkün olan en kısa sürede gelip görmemiz gerektiğini biliyorduk. Bizim sokağımızı seçtiğini düşünmekten gurur duyuyoruz.”

Islington belediyesinin grafiti kaldırma ekibinin sanat eserinden haberdar olduğu ve eseri kaldırmayacağı açıklansa da birkaç gün içinde isimsiz kişiler duvar resmine beyaz boyalar sıkarak eseri tahrip etti. Tanıklara göre bunu yapan bir adamdı ve belediye eserin etrafına çitler çevirerek sanatçının duvar resmini korumaya aldı.

ekran-resmi-2024-03-21-15-07-36.png

Vatandaşlar tarafından çoğunlukla olumlu tepkiler alsa da X platformunda bir kişi, "Banksy bir gecede geldi ve şimdi kiram fırlayacak." şeklinde endişesini dile getirdi. Apartman bloğunun sahibinden kirayı arttırmayacağına dair yanıt geldi ancak eğer binayı satın almak için, kendisine milyonlar teklif eden olursa binayı satabileceğini söyleyerek sözlerine devam etti.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.