Kartal Belediyesi, Hatay’da çocuk şenlikleri düzenliyor

Kartal Belediyesi, Hatay’da çocuk şenlikleri düzenliyor
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede çalışmalarını sürdüren Kartal Belediyesi, afetten en çok etkilenen noktalardan Hatay Defne’de ‘Çocuk Şenlikleri’ gerçekleştiriyor.

DHA- Etkinlik programlarında, özellikle yıkımların yoğun olduğu mahallelerdeki parklar ziyaret edilerek, çocukların sevdikleri ve aileleriyle eğlenebilecekleri oyun ve eğlence atölyeleri kuruluyor.
Atölyelerde; balon kıvırma, sokak oyunları, yaratıcı drama oyunları da yapılıyor. Etkinlik kapsamında, patlamış mısır ve pamuk şeker de ikram ediliyor. Organizasyon, Hatay’ın Defne ilçesinde belirlenen mahallelerde, Ramazan Bayramı’na kadar devam edecek.

“ÇOCUKLARIMIZIN BUNA ÇOK İHTİYACI VARDI”

Defne’deki depremzedelerden Mutiha Öğüncü, bölgedeki çocukların bu tarz etkinliklere çok ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, “6 Şubat’ı burada çok zor geçirdik. Çocuklarımız çadırlarda hijyensiz bir ortamda yaşıyor. Başka bir yere gittik ama geri dönmek zorunda kaldık. Kartal Belediyesi bizleri hiç yalnız bırakmadı. Çocuklarımız bugün burada çok mutlu oldular. Buna çok ihtiyaçları vardı. Çünkü hala korku içlerinde evlerine giremiyorlar. Kartal Belediyesi’ne sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi.

Defne’de yaşayan depremzede Nuran Öğüncü de “Çok zor dönemler geçirdik. Gülmeyi bile unuttuk. Evimiz yıkıldı, evsiz kaldık.  Bu etkinlik, çocuklarımız için çok güzel oldu. Kartal Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Şenliklere katılan çocuklardan biri ise “Bugün burada çok eğlendik. Arkadaşlarımızla beraber oyun oynadık. Kartal Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.