Küçük Devler! - 9 film vizyona giriyor

Küçük Devler! - 9 film vizyona giriyor
Bir sinema haftasından daha merhaba sevgili okur... Size bol ramlı ve komedili bir haberlerim var. Bu hafta vizyona 9 film giriyor. Bu 9 filmin 2'si yerli 7'si ise yabancı yapım. Filmin türlerine gelince; 1 aksiyon, 3 komedi, 2 animasyon, 2 korku ve 1 dram sizleri bekliyor. 

Bir sinema haftasından daha merhaba sevgili okur... Size bol ramlı ve komedili bir haberlerim var. Bu hafta vizyona 9 film giriyor. Bu 9 filmin 2'si yerli 7'si ise yabancı yapım. Filmin türlerine gelince; 1 aksiyon, 3 komedi, 2 animasyon, 2 korku ve 1 dram sizleri bekliyor. 
***
Kahkahalarla gülmek isteyenler için ilk tavsiyem Deliha 2. Diğer filmler ise Dua Ek Kardeşiz ile bir dramatik komedi olarak Hayat Okulu olarak karşımıza çıkıyor. Ailecek sinemaya gitmek isteyenler içinse Fındık İşi 2 ile Kaptan Dandun muhteşem iki animasyın filmi... Korkuyu iliklerinde hissetmek isteyenlere de Hayalet Hikayeleri ve Karantina XII filmlerini öneririm. Çünkü gerçekten ciddi iyi iş çıkarmışlar. Dram sevenler ise Zama adlı yabancı yapıma gidebilir. 
***
Bu hafta sadece bir tane filme gideceğim. O da tahmin edebileceğiniz üzere Ant-Man ve Wasp adlı film. Daha önce Ant-Man serisinde bir film izlemedim ancak bu filmin daha fragmanında beni çeken birşey vardı. O da muhteşem ustaların bir arada oluşu... Yönetmenliğini ilk filmde olduğu gibi Peyton Reed’in üstlendiği filmin senaryosunda bu kez başrol Paul Rudd’un da imzası bulunuyor. Devam halkasında, orijinal Wasp iken kuantum boyutunda kaybolan, Dr. Hank Pym'in eşi Janet Van Dyne rolünde 3 Oscar adayı Michelle Pfeiffer boy gösterirken, “Justified” ile Emmy’e aday gösterilen Walton Goggins, Oscar adaylığı bulunan Laurence Fishburne ve Randall Park gibi isimler de yer alıyor. Tabiki büyük usta Michael Douglas'ı unutmamak lazım. Douglas'ın yanında kendisini her filminde çok severek izlediğim Michael Pena da yer alıyor. Pena bu filmde de muhteşem bir oyunculuk sergilemiş. Pena bence yardımcı rollerde harcanan bir oyuncu. Her filminde başrol oynaması gerekiyor. Tabi bu benim şahsi kanaatim. Başrolünü Mark Wahlberg'in canlandırdığı ve ABD ordusunda keskin nişancı olan Bob Lee Swagger'ın hikayesinin anlatıldığı Shooter filminde de Pena harika bir iş ortaya koymuş ve benim dikkatimi çekmişti. Bu arad Shooter da efsane bir filmdir kesin izleyin.
***
Gelelim teknik incelemeye... Sahneler oldukça profesyonel çekilmiş ki yönetmen Peyton Reed zaten başlı başına bir efsane. Tabii ki çeşitli 3D modelleme ve diğer animasyon kurgu programlarının yardımıyla yapıldığı belli ancak filmin içine öylesine ustaca harmanlanmış ki izlerken kendinizi gerçek bir hikayede buluyorsunuz. Bu durum da filmin kendi içinde bir dünya yaratmasını ve kendi gerçekliğini doğrumasını sağlıyor. Ben daha fragmanda filme tav oldum diyebilirim. Şimdiden herkese iyi seyirler.

Barbaros Özçelik

Kaptan Dandun
Kaptan Dandun, bir gemi kaptanı ve dostlarının onları alt etmeye çalışan düşmanlarına karşı verdikleri mücadeleyi anlatıyor. Sharky isimli gemilerini denize indirmeye hazırlanan Kaptan Dandun ve mürettebatı başlarına geleceklerden habersizdirler. Kaptan Dandun için dostları Mikey ve Bonnie her şeyden önemlidir. Onların başı derde girdiğinde ise her şeyi yapmaya hazırdır. Dandun ve arkadaşları onları alt etmek isteyen düşmanlarına karşı zorlu bir mücadeleye atılır. Kaptan Dandun’un derin denizlerdeki dev dostları da onları yalnız bırakmaz. Dandun ve arkadaşlarının birbirlerine ne kadar bağlı olduklarını kanıtlayacak olan macera böylece başlamış olur. 

Karantina XII
Karantina XII, staj için terk edilmiş bir adaya giden bir grup öğrencinin hikayesini konu ediyor. Yıllarını paranormal olaylarla ilgili araştırma yaparak geçiren Cahit hoca Arkeoloji bölümünde öğrenci olan Mina, Anıl, Berna, Selin ve Batu’yu staj için bir adaya gitmekle görevlendirir. Grup, terk edilmiş bir ada olan Karantina Adası'na gidecek ve burada arkeolojik araştırma yapacaktır. Öğrenciler tatillerini yarıda bırakıp bilmedikleri bir yere gitmeye pek razı değildir fakat Mina kamp yapıp, tatile devam ederek staj yapma fikriyle herkesi ikna eder. Karantina Adası hakkında hiçbir şey bilmeden yola koyulan ekip vardıklarında adaya girilmesinin yasak olduğunu öğrenir. Üstelik onları bekleyen umulmadık bir misafir vardır. Mina ve Anıl, çok geçmeden profesörün onları bu terk edilmiş adaya göndermesinin nedenini anlar. Başlarının belada olduğunu anlayan grup adadan kurtulmak için her yolu denemeye başlar. Fakat adadaki misafirin kuralına göre içlerinden sadece biri kurtulabilecektir.

Zama
Güney Amerika'da doğan ve İspanyol Kraliyeti'nin bir görevlisi olan Zama, kraldan bir terfi mektubu beklemektedir. Fakat mektup hiçbir zaman gelmez. Mektubu beklerken her şeyini kaybettiğini fark eden Zuma, tehlikeli bir haydut avına girmeye karar verir. Evinden uzak topraklarda giriştiği macera sonucu tutuklanan Zama idama mahkum edilir. Onun artık tek amacı hayatta kalmaktır.

ant man and wasp

Ant-Man ve Wasp
Ant-Man ve Wasp, hem iyi bir baba hem de süper kahraman olan Scott Lang’ın geçmişindeki sırları çözmek için Wasp ile işbirliği yaparak verdiği mücadeleyi konu ediyor. Scott Lang, Yenilmezler'in savaşında yer almanın sonuçları ile hem bir süper kahraman, hem de bir baba olarak boğuşmaktadır. Hayatının iki yanını da dengede tutmaya çalışan Scott hem iyi bir baba, hem de sorumluluk sahibi kahraman Ant-Man olmak için çabalarken, Hope van Dyne ve Dr. Hank Pym acil bir görevle kapısını çalarlar. Scott bir kez daha kostümünü giymeli ve Wasp ile işbirliği yaparak geçmişindeki sırları çözmek için işe koyulmalıdır. Yönetmenliğini ilk filmde olduğu gibi Peyton Reed’in üstlendiği filmin senaryosunda bu kez başrol Paul Rudd’un da imzası bulunuyor. Devam halkasında, orijinal Wasp iken kuantum boyutunda kaybolan, Dr. Hank Pym'in eşi Janet Van Dyne rolünde 3 Oscar adayı Michelle Pfeiffer boy gösterirken, “Justified” ile Emmy’e aday gösterilen Walton Goggins, Oscar adaylığı bulunan Laurence Fishburne ve Randall Park gibi isimler de yer alıyor.

Deliha 2 - Tekrar
Deliha 2, aşk hayatında umduğunu bulamayan, pusulayı bu sefer de kariyer hayatına çeviren Deliha’nın yaşadığı maceraları konu ediyor. Temiz kalpli ama bir o kadar da deli dolu olan ve sürekli başına dert açan Zeliha aşk hayatını bir kenara bırakıp artık kariyer yapmanın yolunu arar. Hayallerinde aşçı olmak vardır. Gittiği birçok iş görüşmesinden hayal kırıklığı ile dönen Zeliha için her şey kötüye gidiyormuş gibi görünmektedir. Ancak Zeliha’nın şansı bir gün sonunda döner ve çok şık bir restoranda işe kabul edilir. Artık Zeliha da iş dünyasına adımını atmıştır. Büyük umutlarla çalışmaya başlayan Zeliha, hayalini kurduğu şeylere ulaşabilecek midir?

Hayalet Hikâyeleri
Hayalet Hikayeleri, içinde üç farklı ürpertici hikayenin yer aldığı bir dosya bulan ve bu doğaüstü hikayelerin peşine düşen bir profesörün yaşadıklarını konu ediyor. Profesör Goodman doğaüstü olaylara, hayaletlere ve ölümden sonraki yaşama inanmayan bir akademisyendir. Şüpheci bir psikolog olan Goodman, bu düşüncesini sarsacak türden olaylar yaşadığında ise her şey bir anda değişiverir. İçinde üç farklı ürpertici hikayenin bulunduğu, uzun süredir kayıp olan bir dosyaya rastlar ve hikayeler profesörün mantığını sınamaya başlar. Mezarın ötesinden gelen bu dosya, kuşkucu profesörü ürpertici hikayelerin peşine düşmeye zorlayacaktır. Psikolog, bu ruhani olaylara mantıklı bir açıklama bulabilmek için işe koyulur ancak mantıklı açıklamalar bulmak zorlaştıkça Goodman'ın mantığı da sınanacaktır...

Fındık İşi 2
Fındık dükkanında yaşayan sincap Surly ve arkadaşları günlerini yemek, oyun ve eğlence içinde geçirirler. Fakat dükkanda çıkan bir kaza Surly ve arkadaşlarını evsiz kalmasına neden olur. Kalacak hiçbir yerleri olmayan grup mecburen diğer arkadaşlarının da yaşadığı parka geri dönerler. Adeta bir cennet gibi olan fındık dükkanına alışan Surly için parka dönmek pek de güzel olmaz. Doğadaki yeni hayatına alışmaya çalışırken kötü bir haber alır. Kaldıkları park insanlar tarafından lunapark haline getirilecektir. Surly ve arkadaşları evlerini kurtarmak için tehlikeli bir maceraya koyulur.

Hayat Okulu
Hayat Okulu, asi bir çocuk olan Paul ve Totoche’nin kesişen hayatlarını konu ediyor. Yetimhanede büyüyen Paul, Celest ve Borel’e emanet edilir. Asi bir çocuk olan Paul vahşi bir bölgedeki yeni hayatına alışmakta biraz zorlanır. O, yetimhanedeki kuralların burada da geçerli olacağını düşünmektedir. Fakat gerçek hiç de onun düşlediği gibi değildir. Celest'in kocası Borel, geniş bir arazinin bekçiliğini yapmaktadır. Bütün arazinin ve göletin sahibi olan Fresnaye Kontu arazide kaçakçıların dolaşmasına göz yummaktadır. Bu duruma karşı olan Borel arsız ve kurnaz bir kaçakçı olan Totoche’nin peşine düşer. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.