Masallar Dünyası Efteling

Masallar Dünyası Efteling
Hollanda’nın Tilburg şehrinde Kaatsheuvel bölgesine kurulan ve her yıl yüz binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Efteling’in içerisinde yok yok. Farklı ülkelerden dahi günübirlik misafirleri konuk eden bu tema parkta harika bir gün geçirdim. Gördüğüm, keşfettiğim yeni güzellikleri sizin için yazdım.

Yorucu bir Amsterdam gününün ardından sabah 07.00’de kalkıp hazırlandıktan sonra Efteling’e doğru yol aldık. Kaldığım yerden yaklaşık 1 saat 10 dakika süren tema parka girişimiz 10.30’u buldu. Pazar olması sebebiyle müthiş bir kalabalığın olduğunu söyleyebilirim. Almanya, Belçika, Frans ave Avrupa’nın birçok ülkesinden araçları da görmek mümkün. Hollanda’ya gelmeden önce irtibat sağladığım yöneticilerden ilgi görmek de beni memnun etti. Sıra girişteydi…
 

Herkes gelmeli
Basın mensuplarına Efteling’de ücretsiz giriş hakkı tanınıyor. Gişedeki kadın görevliye kartımı uzatıp formumu doldurduktan sonra aile bireylerimizin biletlerini aldık. Efteling’e giriş ücreti 38 euro (şimdiki kurla hesaplarsak 213 lira). Zaman zaman indirimler yapılıyor. İki biletimiz bir kampanyadan dolayı 20 euro daha düşüktü. Ayrıca otopark için de 10 euro ödemeniz gerekiyor. Çekinceleriniz olabilir, pahalı bulabilirsiniz ama ‘Değer mi?’ diye sorarsanız ‘Kesinlikle’ derim. Yaşınız ne olursa olsun burayı görmelisiniz.
 

Gez gez bitmiyor
Sabah 10.30’da giriş yaptığımız Efteling’in kapanma saati geldiğinde hala gezmediğimiz birçok yeri vardı. Bunda sıra beklemenin büyük bir etkisi var. Her parkurda metrelerce insan kalabalığı zamanınızı çalıyor. Bu da daha az imkandan faydalanmanız anlamına geliyor. Hafta içi gitmek daha mantıklı gibi duruyor bu sebeple…
 

Sadece park değil
Efteling’e gelenler sadece eğlenmek için tercih etmiyor. İnşa edilen otelde muhteşem bir hizmet sunuluyor. Odaları göz alıcı. ‘Gel benimle kal’ diyor. Ayrıca golf sahaları da mevcut. Dileyen bu alanı da kullanarak sporunu yapabiliyor. Bu sebeple her yaştan insanın bir noktada buluşabileceği ve kullanabileceği bir park yaratmışlar. Ayrıca park içindeki restoranlarda satılan yemekler ve tatlılar da çok başarılı. Gün içerisinde yediğim dondurmalı donut ve lahmacundan (adı Türk pizzası olarak geçiyor) keyif aldım.
 

Symbolica
Masallar Dünyası'na girişin kapısı Symbolica'da açılıyor. Kralın ve halkın tüm kesiminin sergilendiği bu büyülü parkurun her anı şaşırtıcı. Odaları geçtikçe hayretler içerisinde kalıyorsunuz. Kendiliğinden hareket eden ve sizi ilerleten aracın kattığı heyecan da apayrı.
 

Ejderhaya karşı savaş
Tahtadan yapılan bir parkur üzerinde ilerleyen trende ejderhaya karşı galip gelmeye çalışıyorsunuz. İki ayrı yoldan eş zamanlı çıkan araçlarda Efteling’in her yerini görmek mümkün. En çok sıra bulunan aktivitelerin başında geliyor.
 

Binmeden önce milyon kez düşünün
Efteling’in en korkutucu parkuru Baron 1898. 360 derecede ilerleyen yollarıyla izleyenlerin bile yüreklerini ağzına getiren Baron’a binme hatasında bulundum. İki zilin ardından başlayan heyecanı yaşamak apayrı bir tecrübe. Binecek olan ziyaretçiler milyon kez düşünmeli. Yazıyı yazarken o anlar gözümün önüne geliyor da…


 

Hollanda gemisi ile suya uçuş
Kötü hava koşullarının yansıtıldığı ve yavaş yavaş ıslanmaya başlandığınız andan itibaren adeta bir roller coaster havasında ilerleyip sonunda kendinizi suya bıraktığınız harika bir parkur. En çok keyif aldığım yerlerden biri oldu.
 

Yılan gibi tren: Piton
Son dönemlerde kullanılan ‘yılan’ tabiri için en uygun örnek olabilir bu parkur. Hızlı giden trende yaşanan adrenalin dolu anlar sizi farklı bir dünyaya götürüyor. Emniyet kilitleri açıldığında biraz boyun ağrısı yapsa da binmeye değerdi.Piranha ile ıslanmaya hazır olun Efteling’e gelirken yanınızda muhakkak yedek kıyafetler ve ayakkabı getirmeyi ihmal etmeyin. Su dolu parkurlarda ıslanmanız muhtemel. Onlardan biri de Piranha. 350 metre uzunluğunda ve doğadaki pek çok maddenin bulunduğu parkurda suyun momentumu gidiş yönünüzü ayarlıyor. Bottan indiğimde üstümün yarısı ıslanmıştı. Allah’tan hava sıcaktı.

Gondolda sefa yapın
Eğlence, korku, heyecan bir yana dursun Gondoletta ile doğada 20 dakikalık turu da kaçırmayın. Yemyeşil bir ortamda güneşin de katkı sunması sizi dünyadan koparıyor. Ayaklarınızı uzatıp kafanızı yasladıktan sonra sadece tadını çıkarmaya başlayın.

Şovlar mükemmler
Park içerisinde bulunan birkaç noktada belirli saatlerde şovlar gerçekleştiriliyor. Bunlardan ilkine saat 12.00’de girdik. Aldığımız biletlerle birlikte karşımıza neyin çıkacağını merak ediyorduk. Raveleijn adındaki görsel şovdaki efektler, kuşların hareketleri ve oyuncuların başarısı size dopdolu bir 15-20 dakika yaşatıyor. Beşinci kardeşlerini arayan dört kardeşin zorlu mücadelesinde sürprizler de var. İkincisi ise su şovu oldu. Havanın geç kararmasından dolayı renkleri pek göremesek de ortaya çıkarılan çalışma izleyenleri büyülemeye yetiyor.

Yeni durak Amsterdam Arena
Daha yazmadığım ama çok eğlendiğim yerler de mevcut. Aileler çocuklarıyla gelerek burada güzel dakikalar geçiriyor. Oluşturulan köylerden korku tünellerine kadar en ince ayrıntısının dahi gözden kaçırılmadığı bu tema parka umarım bir daha gelirim. Sıradaki durak Amsterdam Arena olacak. Ajax-Sturm Graz maçını izleyeceğim. Görüşürüz!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.