Mehmet Coşkundeniz'den iki kitap birden

Mehmet Coşkundeniz'den iki kitap birden
Mehmet Coşkundeniz’in Sen Git Aşk Bana Kalsın ve Aşk Bize Yakıştı kitapları genişletilmiş yeni baskısıyla raflardaki yerini aldı.

İlk olarak 2004 yılında okurla buluşan her iki kitabın içinde yer alan metinleri tekrar elden geçiren yazar, içeriğe yeni yazılar katarak kitaba günümüz ilişki ve çatışmalarını da dahil etmeyi başarıyor. Nemesis Kitap etiketiyle okurla buluşan kitaplar, ilişkilere dair yorumları naif bir anlatımla aktarıyor. 
Zamandan ve mekândan bağımsızlaşan metinler, aşka dâhil olan ne varsa onları anlatmanın yanı sıra okura bir aşkın gelişi, var oluşu ve bitişiyle ilgili de çarpıcı ve yenilikçi bakış açıları kazandırma özelliğini taşıyor. 

“Biz seninle susturduk acıyı. Yok ettik umutsuzluğu, sildik mutsuzluğu. Biz seninle yeni bir dünya kurduk, sevdayla bezenmiş. Aşkı rehber seçtik kendimize, yüreklerimizi teslim ettik. Ruhlarımızı birleştirdik, tamamlasınlar diye birbirlerini,” diyen yazar bazen o aşkın coşkunluğunu dile getirirken bazı metinlerde bırakıp giden sevgili ve yiten sevdayı tasvir ediyor.  
 

“Yürek acıyla parçalandığında,
Kendini iyileştirmesini beklemekten başka çare yoktur. 
Bir yol bulmak isterdim…
Lime lime olmuş yüreğime ilaç olacak bir şey…” 


Bazen de sadece sevmenin yetmediğini şiirsel bir dille aktarıyor: 
“Bir aşk için yapabileceğin her şeyi yaptığına inanıyorsan ve buna rağmen hâlâ yalnızsan için rahat olsun. Giden zaten gitmeyi kafasına koymuştur ve yaptıkların, onun dudağında hafif bir gülümseme yapmaktan başka hiçbir işe yaramayacaktır. Hayatı ıskalama lüksün yok senin. Onun varsa, bırak o lüksü sonuna kadar yaşasın.”

İnsanların aşka olan inancını tazeleyen yazılar, yüreğini duygularının akışına bırakmış herkese aşkın yakıştığını anlatıyor. Ve her âşık kutsanır, aşkla kutsanır, sevgiyle kutsanır, diyor.


Mehmet Coşkundeniz Kimdir?

1966 yılında Mersin’de doğdu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü’nü bitirdi.

Gazeteciliğe 1987’de polis muhabiri olarak başladı. Çeşitli alanlarda muhabirlik yaptıktan sonra 1995’te Posta gazetesinin kurucu kadrosunda yer aldı. Gece sorumlusu olarak girdiği gazetede haber müdürlüğü, yazı işleri müdürlüğü, yayın koordinatörlüğü, dijital yayınlar genel yayın yönetmenliği görevlerinde bulundu. Halen Posta gazetesinde yayın koordinatörlüğü görevini yürütmektedir.

Posta’da köşe yazmaya 1999’da başladı. Haftada bir gün sadece aşkı ve ilişkileri yazdı. Köşe çok ilgi görünce ve çok sayıda mektup gelince yazı sayısı arttı, “Aşk Doktoru” sayfasını hazırlamaya başladı. İlk kitabı Sen Git Aşk Bana Kalsın 2004’te çıktı ve çok satanlar arasına girdi. Daha sonra Aşk Bize Yakıştı, Bana Bir Aşk Borçlusun, Aldatan Kadınlar Anlatıyor, Aldatılan Kadınlar Anlatıyor, İhbar Ediyorum Yüreğimi Sana, Seni Seviyorum Çünkü, Sensiz Olmaz Çünkü, Aşk Yakalar Seni, Ve Kadınlar Ve Erkekler Ve Aşk, Sevgiliye, Beni Bir Tek Aşk Aldatmadı, Aşk Uykusu ve Aşk ve Kül kitapları yayınlandı. Aşk Uykusu romanı filme çekildi. 2009’da Türkiye’nin en çok okunan 10 köşe yazarı arasına girdi. Köşe yazıları halen salı, perşembe ve cumartesi günleri Posta gazetesinde devam etmektedir.

Bir dönem radyoda, daha sonra televizyonda kendi adıyla programlar yaptı. Çok sayıda programa konuk oldu. Üniversitelerde ilişkiler üzerine seminerler verdi. Çeşitli şirketlere de yine “ilişkiler” konusunda danışmanlık yaptı.


sen git aşk bana kalsın


aşk bize yakıştı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.