Mucize sizsiniz!

Mucize sizsiniz!
Yazar Aysel Yenidoğanay, “Suya Düşen Hayaller Çeker Mi?” isimli kitabı hakkında konuştu. Yenidoğanay, “Sıfırdan Başla benim hayatımdan kesitler içeriyor. En dibe vurduğum bir dönemde kendi içime yöneldim. Ve kendimle konuşmaya başladım. Yürek sesim bana yol gösterdi ve mucize sensin, başarabilirsin dedi” diye konuştu.

Bugüne değin yazmış olduğu birçok öykü kitabıyla tanınan Yazar Aysel Yenidoğanay şimdi ise kişisel gelişim kitabı “Suya Düşen Hayaller Çeker Mi?” kitapseverlerin karşısına çıktı. İnsanın kendi hikayesini anlatmasının ve iyiye odaklanmasının büyük bir önem arz ettiğini anlatan Yenidoğanay, yeni kitabının insanların ufkunu açacağını ve kendilerini başarmalarını sağlayabileceğini söyledi. Kitaba ilişkin konuşan Yenidoğanay, şu ifadeleri kullandı; “Sıfırdan Başla, iç seslerimin yazıya dönüşmüş hali. Evet, kendi mucizemi yaratmıştım ve bunu herkesin başarabileceğine yürekten inanıyordum. Bu inançla yola çıktım. Yakın çevrem- den başlayarak deneyimlerimi paylaşmaya başladım.  Araştırıyordum, yeni yeni bilgiler edini-yordum ve aktarıyordum. Günün birinde farkına vardım. Doğru bilinen yanlışlar vardı.  Bu konuda daha kapsamlı araştırmalara girdim.”

Evrenin dengesi vardır
Kitapla birlikte evrendeki dengeye ve insanların kendilerine inanması gerektiğine dikkat çeken Yenidoğanay, “Şunu öğrendim: Evet, evren her mesajımızı emir olarak algılıyor. Ama?  Kocaman bir “ama” bağlacıyla karşı karşıyayız. “Ama” duvarını yıkmak için harekete geçtim ve  Suya Düşen Hayaller Çeker Mi? Sorusuyla doğru bilinen yanlışlara dikkat çekmek istedim.   ‘’Evrene mesaj yolladım kısa sürede gelirim yük-selecek  ya da “Evrenden torpilim var her istediğim oluyor”  “Ben artık beklemedeyim, evren her şeyi hallediyor.’’  Demekle olmuyor bu iş. Yattığımız yerden evrene mesaj yollayıp gerçekleşmesini beklememiz kadar büyük bir yanılgı olamaz. Evren ve doğa bir bütündür. Bu bütünlüğün içinde muazzam bir denge vardır” dedi.

Emek olmadan yemek olmaz
İnsanın kendisine inanmadan, hayallerine inanmadan hiçbir şeyi başaramayacağını anlatan Yenidoğanay, “Erik ağaçlarının çiçeklenişini izlediniz mi hiç? Baharla birlikte kuru dallar pembe ve beyaz çiçeklere bürünür. Yeşil yaprak yoktur aralarda. Çiçeklerin açma dönemi sona erip taçyaprak-lar dökülmeye başlayınca kuru dallar yeşermeye başlar. Çünkü çiçekler meyveye duracaktır. Yapraklar meyveleri koruma görevini üstlenirler. Güneşten, rüzgardan ve alıcı kuşlardan… Demem o ki, her parçanın kendi içinde bir işlevi, bir dengesi ve olgunlaşması için bir süresi vardır. Atasözlerinden yola çıkarsak: Emek olmadan yemek olmaz” ifadelerini kullandı.

Ruhunuz özgür olsun
İnsanlara da tavsiyelerde bulunan Yenidoğanay şöyle konuştu; “Evrenden bir beklentinizin olabilmesi için önce hedef belirlemeniz sonra kendinize güven-meniz gerekir.  Herhangi bir konuya ilginiz, bilginiz ve yeteneğiniz varsa başarmamak için hiç-bir engeliniz yoktur. Hangi yaşta olursak olalım mutlaka bir hayalimiz, yaşamdan bir beklentimiz ve içimizde ukde kalmış, çok isteyip de yapamadığımız ya da yarım bıraktığımız bir hobimiz vardır.  “Amaaaaannnnn, artık benden geçti.”, “Hem el âlem ne der?” dediğiniz anda yaşamdan kopmuşsunuz demektir.  İşte bu noktada “Mucize Sensin” devreye giriyor. Bir hayali ve hedefi olan evrende var olan “hareket enerjisi”ne yönelmeli ve daima kendine inanmalı. Hayaliyle birlikte hedefini içselleştirmeli ruhunun coşkusunu dışarı yansıtmalı ve yola öyle devam etmeli. Ruh özgür olduğunda üretkenlik artar, yaşam sevinci çağlayana dönüşür.”

Aysel Yenidoğanay kimdir?
1959 Adana doğumlu.
Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Radyo ve Televizyon Programcılığı okuyor.
1989 Yılında Hürriyet Gazetesi Çukurova Bölge eki ile gazeteciliğe başladı. 
1991–1992 yılları arasında Yeni Adana Gazetesi Sanat Sayfası yönetmenliği yaptı.
1992’den 1994’e kadar Tını Sanat-Edebiyat dergisini çıkardı. Tını Sanat Merkezi ile eş zamanlı Tını Yayınlarını kurdu. Tiyatro Sufle’yi Tını bünyesine aldı ve birçok oyun sahnelediler.
Yerel bir televizyon kanalında program hazırlayıp sundu.
1993 yılından sonra yerel gazetelerde köşe yazarlığı, haber, röportaj ve sanat editörlüğü yaptı.
16 Yıl Damar Dergisi Adana Temsilciliği yaptı.
Yazıları, öyküleri ve şiirleri birçok gazete ve sanat dergilerinde yayımlandı.
Minimal öyküler ve fotoğraf altı şiirler yazıyor.
Tiyatro oyuncusu.
Motivasyon Koçu.
Blog yazarlığı yapıyor.
Bodrum Kent Konseyi Yazın Grubu üyesi 
Kişisel Dönüşüm ve Motivasyon üzerine “Mucize Sensin” atölye çalışmalarını sürdürüyor. Söyleşi ve seminerlere katılıyor.

aysel yenidoğanay

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.