Müzeler Haftası’nda ziyaret edebileceğiniz İstanbul’un en özel müzeleri

24 Mayıs’a kadar kutlanacak olan Müzeler Haftası’nda İstanbul’un birbirinden önemli müzelerini gezmeye ne dersiniz…

İşte İstanbul’da ailenizle veya yalnız olarak gezebileceğiniz nostaljik atmosferi, nadir eserleri ve tarihe ışık tutan yapıları ile en güzel ve önemli müzeler:

1. Topkapı Sarayı Müzesi: Osmanlı İmparatorluğu'nun idari merkezi ve padişahların evi olan bu saray, 15. yüzyılda inşa edilmiştir. Müzede mutlaka görülmesi gerekenler arasında; Harem dairesi, Kutsal Emanetler, padişah kıyafetleri ve silah koleksiyonu öne çıkar.

2. Ayasofya: 537 yılında Bizans İmparatoru I. Justinianus tarafından kilise olarak yaptırılan ve daha sonra camiye çevrilen Ayasofya, günümüzde hem cami hem de müze olarak hizmet vermektedir. Muhteşem mozaikler, İslam ve Hristiyanlık sanatının birleşimi ve büyük kubbesi Ayasofya’ya gidenlerin mutlaka görmesi gerekenler arasında yer alır.

3. İstanbul Arkeoloji Müzeleri: Özellikle sanat tarihine meraklıysanız Tarihi yarımadanın göbeğinde yer alan bu müzeyi mutlaka görmelisiniz. Kompleks olan müze; Arkeoloji Müzesi, Eski Şark Eserleri Müzesi ve Çinili Köşk Müzesi'ni içerir. İskender Lahdi, Kadeş Anlaşması tableti ve Troya hazinelerini burada görebilirsiniz.

4. Dolmabahçe Sarayı: Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde inşa edilen bu saray, Boğaziçi kıyısında yer almaktadır. Barok, Rokoko ve Neoklasik tarzda mimarisi ile öne çıkan sarayda büyük balo salonu ve Atatürk'ün vefat ettiği oda mutlaka görülmesi gerekenler arasında yer alır.

5. Türk ve İslam Eserleri Müzesi: İbrahim Paşa Sarayı'nda yer alan bu müze, Osmanlı dönemi dahil olmak üzere İslam sanatının çeşitli dönemlerine ait eserleri içinde barındırır.
Halı koleksiyonları, el yazmaları, ahşap, taş ve seramik eserler tarih meraklıları için bu müzede sergilenir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nazlıcan Mert Arşivi