“Ömürlük Şarkılar” sizleri bekliyor

“Ömürlük Şarkılar” sizleri bekliyor
Ömür Ceylan’ın yeni kitabı “Ömürlük Şarkılar - Şarkılaşan Ömürler” Kesit Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Yazar Ömür Ceylan, hikâye türünde yazdığı bu kitapta her kuşağın aklında yer etmiş şarkıların geçmişten bugüne yolculuğunu anlatıyor. Şaheser değerindeki on şarkı, ustalarının hikâyeleriyle birleşerek okuru geçmişe doğru bir yolculuğa çıkarıyor. 

Ömür Ceylan’ın akıcı anlatımını ve müzik sevgisini harmanlayarak kaleme aldığı Ömürlük Şarkılar, Kemani Tatyos’dan Faruk Nafiz Çamlıbel’e, Yusuf Nalkesen’den Zeki Müren’e kadar Türk musikisinin altın isimlerini bir araya getiriyor. Okurlar, her bölüme eşlik eden illüstrasyonlardaki mekân ve portreler sayesinde görsel bir şölen yaşarken özel hazırlanmış kare kodları okutarak şarkıların dinlenebileceği Spotify listesine de ulaşabilecekler. 
 Şarkı sözleriyle teknik bilgileri aktarmasının yanı sıra hikâye anlatmadaki yeteneğini de sergileyen yazar, şarkıların yazıldığı dönemlere, tarihin satırlara gizlenmiş izlerine ve acılarla sevinçlere ilham olan kişilere de değinerek doyumsuz bir okuma zevki vadediyor. 
***
“Bu öyküler ve şiirler, şarkıların ebedî diriliğine sığınılarak kaleme alınmış birer saygı ve bağlılık vesikası olarak kabul edilmelidir.”

ömürlük şarkılar
 

Arka Kapaktan: 
Şarkılar içine aldığı nisan yağmuru damlasını inciye çevirmek için denizin derinliklerinde sancı çeken birer istiridye gibidir. İnciye dönüşecek yağmur damlası güfteleri bu olağanüstü doğumun güvenle gerçekleşmesi için onu zamana ve zamanın her türlü tahribatına karşı koruyan kabukları ise besteleridir. Çok özel insanların zihinlerinde ve gönüllerinde yaşanan bu sancılı ama bereketli doğum süreci tamamlanınca istiridye su yüzüne çıkar; sedefli kabukları arasında ışıldayan inci tanesi kendisini hayranlıkla seyreden gönüllere yalnız huzur vermekle kalmaz her gönül ona her baktığında kendi ıslandığı nisan yağmuru damlalarının öyküsünü de özlemle hatırlar.
Şarkılar kendisini severek dinleyen her gönülde birbirinden farklı yeni öyküler kuşanır...

ömürlük şarkılar

ömürlük şarkılar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.