Online kadın filmleri festivali başlıyor

Online kadın filmleri festivali başlıyor
7 - 14 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan 23. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali başlıyor. Açılış töreni 7 Mayıs Perşembe saat 20:30’da ucansupurge.org.tr adresinde canlı yayınla gerçekleşiyor.

Türkiye’nin ilk online kadın filmleri festivali açılışını, festivalin Onursal Başkanı Türkan Şoray yapıyor. Sunuculuğunu Oyuncu Yetkin Dikinciler ve Ece Dizdar’ın yapacağı online festivalin açılışında Nükhet Duru ve Feryal Öney şarkılarıyla açılışa renk katıyor. 1301 filmin arasından seçilen ve son bir yıl içinde çekilen filmleri seyirciyle buluşturan 23. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin  canlı yayınlanacak açılış töreni, Uçan Süpürge Vakfı'nın resmi internet sitesi ucansupurge.org.tr’den, Uçan Süpürge Vakfı’nın YouTube kanalı ile Facebook ve Twitter hesaplarından aynı anda yayınlanıyor.

 “Evde Kaldık” temasıyla pandemi döneminde evde kalan kadınların emeğini görünür kılmayı amaçlayan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri festivali aynı zamanda kadınlar üzerinden üretilen toplumsal öğretilerin ve dayatımların da sanatın gücüyle altını çiziyor. 23 yıldır birçok ilke imza atan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde bu yıl da Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu (FiPRESCİ)tarihinde ilk kez online film jüriliği yapıyor.

Kadın dayanışmasının gücünü yansıtan ve geçen 22 yılda bu dayanışmayı görünür kılan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 23. yılında da dönemin tüm zorluklarına rağmen online olarak evinize geliyor. Sınırsız, biletsiz festival sadece Ankara’da değil tüm Türkiye’de izleniyor. Sinema severler festival filmleri ve tüm etkinliklerle ilgili ayrıntıları Uçan Süpürge Vakfı sosyal medyalarından takip etmeye başlayabilirler. Filmler ve seanslarla ilgili bilgilendirme ve hatırlatma iletileri paylaşılmaya başlanmıştır. Festival programında festival filmlerinin yanında, film önü ve sonrası söyleşiler de göz doldurmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.