Pelikan'da Sanat Var

Pelikan'da Sanat Var
Kadın girişimciler Büyükçekmece'de yer alan Pelican Hill Residence'da Geleneksel Resim ve El Sanatları Sergisi açtı.

12 kadının bir araya gelerek açtığı sergide el emeği, göz nuru eserler sergilenmeye başladı. Ayşe Odabaşı İçdem önderliğinde dün açılışı gerçekleştirilen serginin, yarın akşama kadar devam edeceği öğrenilirken; sergideki eserler de kaliteleri ve ayrıntılarıyla dikkate değer bir özellik taşıdı. Sergiye ilişkin bilgi veren isimler, “Büyük bir emek vererek oluşturduğumuz bu sergi; sitemizde yaşayan kadınların ortak bir emeğinin sonucu. Daha önce de Satranç Sınıfı gibi bir organizasyon yapmıştık. Bu sergi de ikinci çalışmamız oluyor. Bu tarz etkinlikleri geliştirerek hem sanata hem de sosyalleşmeye katkı sağlamaya devam edeceğiz” bilgisini verdi.

pelikanda sanat var

Yılların emeği var

Sergiye dair gazetemize konuşan Özlem Tuna, “Ayşe Odabaşı İçten önderliğine birleştik ve yılların emeğini ortaya koyduk. Buradaki eserlerde kimimizin aylarca kimimizin yıllara kadar süren emekleri var. Herkesin gelip görmesini ve burayı gezmesini istiyoruz” dedi. Koronavirüs nedeniyle serginin açık havada yapıldığını da kaydeden Tuna, “Pandemiden dolayı kurallara uyarak, sosyal mesafeye dikkat ederek de bir sergi açmış bulunuyoruz. Bir kere daha herkesi buraya bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

pelikanda sanat var

Katılımcılar kimler?

Sergiye emek veren isimler ise; Ayşe Odabaşı İçdem, Önay Kuzucan, Özlem Tuna, Süreyya Seyidoğlu, Hacer Kara, Gül Güner, Gönül Aybar, Ayşenur Özçelik, Zeynep Eken, Bahar Eken, Ebru Okumuş, Eda Babahan. BARIŞ KIŞ
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.