Röyksopp İstanbul’a geliyor

Röyksopp İstanbul’a geliyor
Elektronik müziğin önemli gruplarından olan Röyksopp İstanbul’da sahne almaya hazırlanıyor.

MIX Festival presented by %100 Müzik farklı sesleri bir araya getirerek elektronikten indie müziğe, rap müzikten dans müziğine en sevilen sesleri bir kez daha müzikseverlerle buluşturmaya hazırlanırken bir isim daha açıklandı!

20 yılı aşkın süredir uluslararası elektronik müzik listelerinde zirveden inmeyen Röyksopp, MIX Festival presented by %100 Müzik’in ilk gecesinin kapanışını yapacak. ‘’Junior’’ ve ‘’Senior’’ albümleriyle elektronik müzik listelerini alt üst eden, ‘’Do It Again’’ ile Grammy Ödülleri’nde En İyi Elektronik Albüm Adaylığı yaşayan, ‘Eple’, ‘What Else Is There?’, ‘Here She Comes Again’ gibi sayısız hit şarkının sahibi Röyksopp Zorlu PSM’de!

MIX Festival presented by %100 Müzik farklı sesleri bir araya getirerek elektronikten indie müziğe, rap müzikten dans müziğine en sevilen sesleri bir kez daha müzikseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor. Warhaus, Kid Francescoli, Weval, Benny Sings, Two Another, Lalalar, Isaac Delusion, Jayda G, Los Bitchos, ECHT!, The Flabbies, Cosmic Crooner, Nalan, Kwoon (Live), Aga B, Flört, Atakan Uysal, Barış Demirel, Ogem Yılmaz ve Zeynep Erbay gibi yerli-yabancı çok sayıda isme line-up’ında yer veren Zorlu PSM, MIX Festival presented by %100 Müzik’in 3 Kasım’da sahne alacak isimlerine elektronik müzik efsanesi Röyksopp’u ekledi.

Röyksopp, Svein Berge ve Torbjørn Brundtland'ın 1998 yılında Norveç Bergen'de bir araya gelmesiyle kuruldu. İlk yıllarında Norveç'te başarılı bir çıkış yakalayan Röyksopp, 2001 yılında çıkardıkları ilk albümleri "Melody A.M.’’ ‘de "Eple" ve "Poor Leno" gibi parçalarla elektronik ritimleri, house ve R&B öğeleri özgün elektronik melodileriyle farklı seslerdeki konuk vokalistleri bir araya getirerek dikkatleri üzerine çekti. 2002 MTV Avrupa Müzik Ödülleri’nde ‘Remind Me’ ile En İyi Müzik Klibi ödülünü almaya hak kazanarak, 2003 yılında Brit ödüllerinde En İyi Uluslararası En İyi Grup dalında adaylığa layık görüldü. 2005 yılında ‘’The Understanding’’ ve 2006 yılında ‘’Röyksopp’s Night Out’’ albümleri ile ülke listelerinin zirvesine yerleşti. 2009 yılında çıkardıkları "Junior" albümü, yaptıkları düzenlemeler ve iş birliği içinde yer alan sanatçılarla kariyerlerinde bir dönüm noktası oldu ve elektronik müzik listelerine damga vurdu. Yaratıcı ve benzersiz müzikal dünyalarını inşa ederken dinleyicileri etkileyen ve büyüleyen, sıra dışı sesler yaratmaya devam eden Röyksopp, 2010 yılında enstrümantal parçalardan oluşan "Senior" albümüyle uluslararası arenadaki popülaritesini zirveye taşıdı. 2014 yılında çıkardıkları ‘’Do It Again’’ albümüyle 2015 Grammy Ödülleri’nde En İyi Elektronik Albüm Adaylığına layık görülen Röyksopp, kendi söylemleriyle 2014 yılında hüzünlü vedalarını anlattıkları "The Inevitable End" albümünden sonra albüm formatından uzaklaşarak single'lar, mix'ler ve koleksiyonlarla müzik hayatına devam etti. 2022 yılında "Profound Mysteries I, II ve III" adlı üç bölümlük bir albüm serisini müzikseverlerle buluşturdu. 2023 yılında Enrico Sanguliano, Maceo Plex, Jan Blomqwist, Innellea, salute gibi isimlerin efsanevi şarkılarına yaptıkları mixlerle dans pistlerini hareketlendiren Röyksopp, MIX Festival presented by %100 Müzik festivalinin ilk gün kapanışını yapmak üzere 3 Kasım akşamı Zorlu PSM’de!

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.