Sadece müzik festivali değil

Sadece müzik festivali değil
19. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin omurgalarından biri olarak kabul edilen geleneksel el sanatları sergisi sanatseverler tarafından yoğun ilgi gördü. Serginin açılışında konuşan Belediye Başkanı Akgün, "Bu festivali bir dans veya müzik festivali şekline sokarsanız sanatçılarımıza haksızlık yapmış olursunuz” dedi

Büyükçekmece Kültürpark Kervansaray’da düzenlenen “Atölye Bayramı Her Şey Doğadan Geleneksel El Sanatları Sergisi” dünyanın dört bir yanından gelen zanaatkarların birbirinden yaratıcı el emeği göz nuru çalışmaları ile adeta festivalin ruhunu yansıttı. Açılış törenine Türk Folklor Kurumu Başkanı ve Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Komite Başkanı H. Gürhan Ozanoğlu, Uluslararası Dans Festivalleri Genel Sekreteri Tecin An, Uluslararası Festivaller Birliği Başkanı Atilla İpek’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. 


150 sanatçının eseri sergilendi

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Dünyanın geçmişini bir bakıma ortaya koyan, atalarımızın yaşarken neleri kullandığını bizlere anlatan 150 sanatçı dostumuzun ortaya koymuş olduğu el sanatları sergimizin açılışını gerçekleştiriyoruz" dedi. Konuşmasını, "Sanatçılarımızın 70’i yurt dışından gelerek çalışmalarını bu workshopla bizlere sergiledi" şeklinde sürdüren Akgün, "Bu çalışmaların hepsi 19. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin zenginlikleri. Biz bir dünya festivali yarattık. Dünya, kültür, sanat ve barış adına çok büyük hizmetler yapan bu festivali bir dans veya müzik festivali şekline sokarsanız dünyanın dört bir yanından buraya gelen sanatçılarımıza haksızlık yapmış olursunuz. O nedenle bu festivali kültüre, sanata, dostluğa ve dünya barışına hizmet eden bir dünya festivali olarak herkesin görmesi ve bu şekilde değerlendirmesini özellikle rica ediyorum" açıklamasında bulundu. 

BARIŞ KIŞ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.