Sait Mingü’nün “Hareket” serisi görücüye çıktı

Sait Mingü’nün “Hareket” serisi görücüye çıktı
Şişli’de konumlanan Wish More Hotel Şişli, özel bir koleksiyona ev sahipliği yapıyor.

Wish More Hotel Şişli, çağdaş sanat alanında kendine özgü bir yere sahip Ressam Sait Mingü’nün “Hareket” serisini konuklarıyla buluşturuyor.

Ulusal ve uluslararası platformda saygınlık kazanmış Türk çağdaş sanatının öncülerine ait eserler ile misafirlerine adeta bir sanat şöleni yaşatan Wish More Hotel Şişli, her biri birer sanat eseri olan tabloları ve eşsiz heykelleriyle konuklarını ağırlıyor. Bu anlayışla yola çıkan otel, çağdaş Türk sanatının önde gelen isimlerinden usta sanatçı Ressam Sait Mingü’nün “Hareket” serisini otel misafirlerinin ilgisine sunuyor. Bir sanat oteli olarak sanat eserleri ve etkinlikleriyle misafirlerine eşsiz bir deneyim yaşatan otel, Mingü’nün eserlerine otelin birinci katında yer veriyor. Sanat eserlerini misafir odalarına da asarak konaklama deneyimini yaratıcılıkla harmanlıyor.

Wish More Hotel Şişli için ürettiği ‘Hareket’ serisinde yer alan eserlerin isimleri ve konseptinden bahseden Ressam Sait Mingü, şunları dile getirdi:

“Ben temelde mimar kökenli bir aileden geliyorum. Mekanların içlerinde yaşayan karakterlerle şekillendiğine inanıyorum. Eserlerin her birini Wish More Hotel için özel olarak ve unique/tek baskı olacak şekilde yarattım. Figüratif bir ressam olduğum için, eserlerde insanın hareket ve duygu halini yansıtan, figürsel kompozisyonlar oluşturdum. Bu eserlerde otel misafirlerinin duygularıyla ve farkındalıklarıyla etkileşimde olmalarını hedefledim. Eserlerin isimlerinden örnekler verecek olursam; “Hareketin Rengi ve Ruhu, Dinamik İfade, Ruhun Dansı”.

Türkiye’deki sanat üretimini desteklemek amacıyla bunu bir projeye dönüştüren Wish More Hotel Şişli’de önümüzdeki dönemlerde her katta farklı bir sanatçının eserleri yer alacak.

Sait Mingü Hakkında:

16 yıldır kendi atölyesinde profesyonel olarak resim yapan Sait Mingü, İstanbul'daki ilk sergisini X-ist İstanbul’da açtı. Scope Miami, Artexpo New York, Mana Contemporary, Saatchi Art The Other Art Fair gibi etkinliklerle dünyanın birçok yerinde eserlerini sergileyen Mingü, Şu ana kadar 9 kişisel sergi düzenledi. 2014 yılında Londra Kraliyet Akademisi'nin yaz sergisine katılarak en iyi desen ödülünü kazanana sanatçı, yurtiçi ve yurtdışında kurumsal projelerde yer aldı. Sait Mingü’nün eserleri yurtiçi ve yurtdışı birçok sanat koleksiyonunda bulunmaktadır. Geçtiğimiz senelerde SaatchiArt’ın daveti ile büyük kapsamlı bir “Van Gogh NFT” serisi gerçekleştiren sanatçı, en son mayıs ayında Barın Han’da "Yarının Hayaletleri” sergisine katılmıştır.


İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.