Sanat Varsa Hayat Var klibindeki oyunculara tepki

Sanat Varsa Hayat Var klibindeki oyunculara tepki
27 Mart Dünya Tiyatro Günü sebebiyle Cumhurbaşkanlığı hesaplarından yayınlanan video olay oldu. Videoda yer alan sanatçılara büyük tepki gösterilirken arkadaşlarını davet eden Nilgün Belgün de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajının ekleneceğini sonradan öğrendiklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı hesaplarından dün Dünya Tiyatro Günü kutlandı. Özel günlerde yapılan paylaşımlarda bu kez Türkiye'nin önemli sanatçıları bir araya gelerek 'Sanat varsa hayat var' şarkısını seslendirdi. Klipte Klipte Haldun Dormen, Nilgün Belgün, Göksel Kortay, Nevra Serezli, Suna Keskin, Nurseli İdiz, Oya Başar, Hakan Altuner, Kerem Atabeyoğlu, Tamer Karadağlı, Gülen Karaman, Doğa Rutkay, Şebnem Özinal, İrfan Kangı, Ümit Kantarcılar, Merve Sevi, Damla Cercisoğlu rol aldı. Önemli izlenme sayıları alan video günün önem ve anlamını anlatmasının yanısıra Erdoğan'ın mesajını içermesiyle de konuşuldu. Başta Genco Erkal olmak üzere pek çok kişi videoda yer alan isimlere tepki gösterdi.

Erdoğan Twitter hesabından paylaştığı videoya “Dünya Tiyatro Günümüz kutlu olsun” notunu düştü. 

Kültür Servisi'nin haberine göre, aralarında Genco Erkal’ın da olduğu çok sayıda sanatçı, Cumhurbaşkanlığı’nca hazırlanan videoya ve videoda yer alan oyunculara tepki gösterdi.

Bugüne kadar hiç gitmedim
Cumhuriyet'in haberine göre sanatçıların birçoğu Nilgün Belgün'ün davetiyle klip çekimine katıldı. Klipte yer alan isimler şöyle konuştu;

Haldun Dormen: "Tamamen Nilgün'ün kurbanı olduk diyorum, hiçbirimiz bunun siyasi bir sonucu olacağından haberdar değildik. Ben bu zamana kadar AK Parti'den gelen hiçbir davete, hiçbir yemeğe katılmadım. Nilgün'ün haberi var mıydı yok muydu bilmiyorum, kendisi de olmadığını söylüyor."

Suna Keskin: "Teklif bana Nilgün Belgün'den geldi, söz konusu tiyatro ve sanat olunca benim için akan sular durur. Dünya Tiyatro Günü için bir klip dediği için kabul ettim. Ama ben klibin Cumhurbaşkanlığı için çekildiğini bilmiyordum. Ben de klip yayımlandıktan sonra öğrendim."

Nevra Serezli: "Tiyatro için bir şarkı yapıldı ve 'Dünya Tiyatro Günü'nde yayımlanacak' denildi. Onun için gittim sorgulamadım açıkçası. Haldun Dormen ve diğer arkadaşlarımın ismini de duyunca… Nilgün Belgün beni aramış ulaşamamış, BKM'nin müdürü aradı Tiyatro Günü için bir klip çekiliyor dedi. Bir nebze yardımcı olunursa diye gittim. Ama sonradan klibin sonuna bir şeyler konulmuş bilmiyorum. Olumlu yönden de bakmak gerekirse Cumhurbaşkanı Dünya Tiyatro Günü'nü kutlamış. Yaşını başını almış insanlarız, kolay kolay kullanılmayız, art niyet aramıyorum. Biz sanatçılar, çocuklar için ya da engelliler için denildiğinde tabii varım diyoruz. Bazı zamanlarda bunu düşünmezsiniz tiyatro lafı denilince gittim."

Göksel Kortay: "Nilgün Belgün'ün davetiyle gittik haberimiz yoktu. Videoyu da akşam 17.00'de izleyince gördük ne olduğunu. Ama biz bu ülkenin sanatçılarıyız, bu ülkenin halkına sanat yapıyoruz, tası tarağı toparlayıp gidemeyiz. Cumhurbaşkanlığı için yapıldığını bilseydim gider miydim, net bir şey söyleyemiyorum tabii ama; sanat ayrımcı değil, birleştiricidir. Ben her türlü yasaklamaya karşı özgürlükten demokrasiden yanayım. Sanata emek vermiş sanatçıların Dünya Tiyatro Günü kutlu olsun, dilerim tiyatrolar hiç boş kalmaz. Tiyatro bitmez, tiyatro benim bitmez sevdamdır."

"Bilgilendirme yaptık ama..."
Nilgün Belgün ise klibin Kültür Bakanlığı desteğiyle yayımlanacağını projede yer alan sanatçılarla paylaştıklarını söyledi.

"Kültür Bakanlığı da Cumhurbaşkanlığı'na bağlı değil mi?" diyen Belgün, klibin sonuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının ekleneceğinden sonradan haberdar olduklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.