Sanatın yeni mekanı Tiyatro Dell'arte

Sanatın yeni mekanı Tiyatro Dell'arte
Raşit Çelikezer, Çetin Büyükakın ve Ayşegül Başkan önderliğinde İstanbul'un sanat ilçesi Kadıköy'de tiyatronun yeni mekanı, "Tiyatro Dell'Arte" görkemli bir açılışla perdelerini açtı.

18 Kasım akşamı saat 19.00'da başlayan açılış kokteyli bir hayli kabalık geçti. Tiyatronun içine sığmayan katılımcılar, dışarı taştı. Tiyatronun önünde oluşan kalabalık araçların yoldan geçerken zorlanmasına sebep oldu. İstanbul'un yeni sanat merkezi olarak özenle tasarlanan "Tiyatro Dell'Arte"ın açılışına Serhan Atak, Ayşegül Verdi ve Eyüp Başkan gibi isimler de destek verdi. Ahmet Çevik, Esin Gündoğdu, Yeşim Dalgıçer, Ali Sürmeli, Atila Yiğit, Alper Kut, Hazım Körmükçü, Şencan Güleryüz, Gerçek Sağlar, Kürşat Alnıaçık, Erkan Mumcu ve Işın Mumcu, Melek Şahin, Emre Kentmenoğlu, Binnur Şerbetçioğlu gibi ünlü oyuncular, bu özel günde arkadaşlarını yalnız bırakmadı.

Benim kökenim tiyatro
Tiyatronun kurucularından Çetin Büyükakın, düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: "Benim kökenim tiyatro, yıllarca dizi işleriyle uğraştım. Tiyatroyla da geçen sene tekrar start aldık. Bu işleri kendi yerimizde yapalım dedik. Onun dışında tiyatroların hakikaten ne zorluklar içerisinde olduklarını gördük. Biz istedik ki açtığımız yerde gençler bu zorlukları yaşamasın. Çünkü çok fahiş salon kiraları var, bilet paraları, eğitim ücretleri aynı şekilde. Bir şeyler yapmak istiyorlar ama salon bulamıyorlar. Hem önlerini açmak, hem kendilerini duyursunlar hem de biz oyunlarımızı sergileyelim istedik. Kâr amacı gütmeden Kadıköy'e böyle bir hareketlilik kazandırdık." Peki açılışın bu kadar kalabalık olacağını bekliyor muydunuz? sorusuna "Bekliyorduk. Onun için zaten açılışa oyun koymadık. 10 tane yer de açsak burayı saklayacağız. Dell'Arte Kadıköy, ilk göz ağrımız oldu. İnşallah nice şubeler açmak nasip olur. 3 aydır en küçük çivisine kadar emeğimiz var ellerimiz hala boya içinde. Zaten oyunların dekorlarını da ben yaptım. 30 yıldır sektörün içinde olunca sağ olsun arkadaşlarımız bizi yalnız bırakmadı."

Oyunculuk dersi verilecek
64 kişilik oturma düzeni bulunan mekanın ilk etkinliği 24 Kasım'da gerçekleşecek "Huysuz Şeyler" adlı tiyatro oyunu. Dell'Arte sahnesinde sadece tiyatro oyunlarına değil, müzik performansları, workshoplar ve söyleşiler gibi birçok kültürel etkinliğe de öncülük edecek. Sahne etkinliklerinin yanında eğitim merkezi olarak da faaliyet gösterecek olan Dell'Arte, her yaşa tiyatro eğitimi, sinemada senaryo yazarlığı ve kamera önü oyunculuk dersleri verecek. Dell'Arte, aynı zamanda kafe olarak da misafirlerini ağırlayıp, lezzetli yiyecekleri ve içecekleriyle Kadıköylülerin vazgeçilmezi  olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.