Semih Hız'ın Renklerin Sesi sergisi açıldı

Semih Hız'ın Renklerin Sesi sergisi açıldı
Gazeteci  Semih HIZ’ın  “Renklerin Sesi” sergisi Atakent Kültür Merkezi’nde açıldı. Sergideki eserler beğeni topladı.

Semih HIZ’ın dostları, gazeteciler , sanat insanları ve resim meraklılarının katıldığı serginin açılışını, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa KUZUGÜDEN ve Kültür Müdürü Salih Nurettin ÇEVİK yaptı.

Semih HIZ ise konuşmasında, uzun yıllar görev yaptığı medyadaki çalışmalarının yorgunluğunu Küçükçekmece’deki sanat kurslarında resim yaparak dinlendiğini söyledi ve başta hocası ressam  Haldun ERİNÇ’e, Küçükçekmece Belediyesi’ne ve gazeteci eşi Leyla HIZ’a teşekkür etti.

Semih Hız,  ayrıca sergiye katkıda bulunan sanatçı dostlarından Cam Kesme Mozaikleri ile muhteşem eserleri gerçekleştiren Halil POCAR’a ve ressam Ayşe POCAR ile Işık YURDAYARAR ‘a minnetlerini sundu.

semih hız

Katılımcıların, sergideki tabloların karşısında dakikalarca ayrılmadığı dikkati çekti. Bir gazeteci “ El, beynin uzantısıdır” cümlesiyle; resim sanatının ressamın iç ve dış dünyasının hayata yansımasıdır, dedi. Halil POCAR ise; Atatürk’ün “Sanatkâr, toplumda uzun çalışma ve çabalardan sonra alınan ışığı ilk hisseden insandır” ifadesini kullandı.

semih hız

1975 yılında resim yapmaya başlayan Semih HIZ; TRT, ARD, AVA ve STAR TV’de çalışmalar yaptı. Çeşitli gazete ve dergilerde yazıları çıktı. Gazeteciler Cemiyeti üyeliği ile İstanbul Gazeteciler Derneği’nde 15 yıl yönetim Kurulu üyeliği yaptı.

semih hız

Küçükçekmece Atakent Kültür Merkezi’nde bulunan sergi 1 Kasım 2018 tarihine kadar  açık kalacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.