Sen İstanbul'dan Güzelsin salı günü ilk gösterimde
Bir ailenin üç kadını; anneanne, kız ve torun… Üçünün ortak yazgısı, aynı mekânda, dile gelenlerden daha çok içlerinden sessiz sedasız geçen cümlelerde gizli… Erkeklerin yalnız ve eksik bıraktığı yaşamlarında, birbirlerine tutunurken ve giderek birbirine benzerken, geçmiş, şimdi ve gelecek içiçe geçiyor. Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin, İstanbul fonunda Ayfer, Başak ve Melis’in hikâyesini anlatıyor. Kadının değişmeyen hikâyesini…
Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin’in yazarı ve yönetmeni Murat Mahmutyazıcıoğlu, oyunun İBB Şehir Tiyatroları’nda sahnelenmesini şöyle değerlendiriyor:
“Oyunun büyük bir seyirci kitlesine ulaşacak olması güzel bir duygu. Umarım, hikâye ihtiyacı olana, kendinden, ailesinden bir şey bulmak isteyen herkese ulaşır” “Bu kez oyunu 3 farklı nefesten dinleyecek seyirci. En büyük sürprizi bu” diyen Mahmutyazıcıoğlu, oyundaki kadınları ise şöyle tanımlıyor:
“Hüznün, aşkın her türlü duygunun sıradanlaştığı günümüzde, oyunun kadınları bize hiç duymadıklarımızı ama hep tahmin ettiklerimizi ve bir türlü dile dökemediklerimizi söyleyecekler, hepsi de çok tanıdık, belki birisi annemiz, biri büyükannemiz biri de biz...”
Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun yazdığı, anlatı geleneğiyle tiyatronun çağdaş araçlarını buluşturan oyun, üç anlatıcılı bir kurguyla ilerliyor. Mekânın birliğine hikâyenin parçalanmışlığı ekleniyor ve farklı bir kurgu ortaya çıkıyor. Bu kurgu, geçmiş, gelecek ve şimdide çakılı kalmış üç hikâyeyi birleştiriyor. Zamanla üç hikâye de tekleşiyor ve kadın’ın hikâyesine dönüşüyor…
Sahne tasarımını Almila Altunsoy’un, kostüm tasarımını Aysel Doğan’ın, ışık tasarımını Murat Özdemir’in, efekt tasarımını Gökhan Balsoy’un yaptığı, fotoğraflarını Sadi Ayan’ın çektiği oyunda Esin Umulu, Şebnem Köstem, Yeliz Şatıroğlu rol alıyor..
İBB Şehir Tiyatroları'ndan Covid-19 Tedbirleri Açıklaması
"İBB Şehir Tiyatroları COVID-19 tedbirleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 23.06.2020 tarihinde yayınladığı genelgeye uygun olarak gereken önlemleri aldı. Kontrollü normalleştirme süreci için tiyatro salonları yeniden düzenlendi, sahnelenecek oyunlar yeni şartlara göre yeniden seçildi.
Oturma düzeni 1 dolu 1 boş olacak şekilde %50 doluluk olacak şekilde planlandı.
Maskesiz izleyicilerin salonda bulunmasına izin verilmeyecek.
Fuayelere her 4 metrekareye 1 kişi olacak şekilde, belirli sayıda seyirci kabul edilecek.
Salonların klima sistemi yeni şartlara uygun şekilde yüzde 100 temiz havayla çalışacak şekilde ayarlandı.
Salon girişlerinde ateş ölçümü yapılacak, dezenfektan bulundurulacak.
Fuayede beklemeyi ve kalabalık oluşumunu azaltmak için salon kapıları daha erken açılacak. Seyircilerimizin kademeli bir şekilde salona giriş yapmalarını sağlayacağız. Oyun sonrası çıkışta yığılma olmaması için acil çıkış kapıları da açılacak, izleyicilerimizin binalarımızdan çıkışları daha hızlı gerçekleştirilecek.
Oyundan 1 gün sonra, gerek seyircilerimizin gerekse sanatçı ve teknik ekipte görevli tüm çalışma arkadaşlarımızın kullandıkları alanlarda detaylı temizlik çalışması yapılacak ve dezenfekte makinesi ile dezenfeksiyon işlemi gerçekleştirilecek. Böylelikle bir sonraki seans için sahneye gelecek izleyicilerimize hijyenik bir ortam sağlamış olacağız.
İyi seyirler…"
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.