Şevrole Belayir; mizah, aşk ve polisiye bu romanda saklı!

Şevrole Belayir; mizah, aşk ve polisiye bu romanda saklı!
Yazar Sanem Gonzalez'e ait Şevrole Belayir; içerisinde hem aşkı, hem polisiyeyi hem de aşkı barındıran harika bir roman olarak okuyucularının karşısına çıkıyor

Soğuk kış günlerinde evde oturup; “ne okusam” diye düşünenler için cevabımız hazır. Şevrole Belayir... İsmiyle de farkını ortaya koyan kitap hem aşkı hem mizahı hem de polisiye bir hikayeyi harmanlamış, okuduğunuzda elinizden asla bırakmak istemeyeceğiniz sürükleyici bir kitap olarak karşımıza çıkıyor. Yazar Sanem Gonzalez'in kaleminden çıkan kitapta; kah duygulanacak kah gülümseyecek kah da merak duygusunu iliklerinize kadar hissedebileceksiniz.

Kitabın baş kahramanı Engin

Kitaba ilişkin önemli tespitlerini aktaran Selin Bak, “Sizi Engin’le tanıştırayım. Kendisi ana kuzusu, oldukça titiz, hastalık hastası ve nazenin bir cinayet büro komiseri. Zaten oldukça sıkılıyorum ‘kusursuz’ kahramanlar okumaktan. Engin’in de maşallah sevilir bir yanı yok. Aramızda kalsın ama, emniyette de pek sevilmediğinden ve işleri eline yüzüne bulaştırdığından geri plana çekilmiş. Aslında hırslı ve bu durum onu çok üzüyor. Ama şans bu defa yüzüne gülüyor. Hatta oldukça da büyük bir balık yakalamak üzere” diyor...

Hem 60'lar hem bugünler

Şevrole Belayir'e yönelik tespitlerini anlatmayı sürdüren Bak, “Engin koşmak için (daha doğrusu emniyette göz önünde dolanıp da sinirleri bozmasın diye) Belgrad Ormanı’na gidiyor. Orası da ayrı bir macera ya gerçi ama koşu sonrasında içinde bir tabanca olan terkedilmiş bir araba buluyor. Araba tam bir klasik. Sahibini de tanıyor Engin. İnceleme başlatıyor hemen. Araba dedim ama sıradan değil; 1957 Chevrolet Bel Air. Türkiye’de tek! Sahibi asla bırakmaz öyle uluorta. Nereden mi biliyorum? Çünkü sahibi Tanju bizi 1960 yılında bekliyor. Onun da anlatacakları var. Tanju’nun ‘Scarlett’iyle geçmişi eşelerken acayip de bir aşk hikayesinin şahidi oluyoruz. Sonra da durup düşünüyoruz efendim, kelebek etkisi gerçekten var mı? Galiba var. Çünkü Tanju’nun 1960’da yediği hurmalar şimdi kendini tırmalıyor. Bu da Engin’i günümüzde şahane bir maceraya sürüklüyor...” ifadelerini kullanıyor.

Eğlenceli ve sürükleyici bir kitap

Şevrole Belayir'in eğlenceli ve sürükleyici bir kitap olduğunun altını çizen Selin Bak, yazar Sanem Gonzalez'e de teşekkür ederek, “Okurken çok keyif aldığım harika bir kitaptı. Sevgili Sanem Gonzalez'in kalemine ve zihnine sağlık” dedi.

Sanem Gonzalez kimdir?

Sanem Gonzalez İstanbul'da doğdu. Bostancı'da büyük bahçeli bir evde bütün gününü hayal kurarak geçirdiği bir çocukluk yaşadı, en büyük hayaliyse önceleri beyin cerrahı sonra savaş muhabiri olmaktı. Lisede matermatik dersinden gümleyince üniversitede tek bölüm yazdı; Gazetecilik. Çeşitli gazete ve televizyonlarda çalıştıktan sonra çocukluk hayalinden oldukça uzaklaştı ve New York'a gidip bambaşka bir sektöre; sinema sektörüne adım attı. Aradığı heyecanı bu sektörde buldu. Şu anda halen yapımcı ve yazar olarak çalışmaktadır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.