Sinemaya yeni bir soluk

Sinemaya yeni bir soluk
Youtube'da yayınladıkları kısa filmler ve uzun metrajlı filmlerle isimlerinden sıkça söz ettiren Ümit Değirmenci ve Yılmaz Güngör, sosyal medya aracılığıyla sinemaya yeni bir soluk getirmek istediklerini söyledi.

İlk uzun metrajlı filmini 2016 yılında liseyi bitirir bitirmez çeken Ümit Değirmenci ve başarılı oyuncu kimliğiyle tanınan Yılmaz Güngör, şu sıralarda Youtube'da yayınladıkları filmlerle isimlerinden sıkça söz ettiriyor. Hayata geçirmeye çalıştıkları filmlerin hikayesini Damga'ya anlatan Değirmenci ve Güngör, sinemaya yeni bir soluk getirmek istediklerini söyledi. Youtube'da yayınladığı videoların 1 milyonun üzerinde izlenme oranına sahip olduğunu anlatan Değirmenci, “İlk uzun metraj filmimi 2016 yılında liseyi bitirir bitirmez çektim. Yani o yaşta öyle bir hayale sahip olmak çok güzeldi. O zamanlar bunun senaryosunu çektim. Özgürlük Kartalı filmim ilk oldu. Onun da 50 lira bütçesi vardı. 1 saate yakın sürüyordu. Youtube'a attığımızda da çok şaşırdım. Evet büyük emek verdik ama çok izlenir mi diye düşünüyordum ama 1 milyon 170 bin kadar bir izlenmesi var. Ben şevkimi aldığım için bundan bu işi büyütmeye karar verdim. Artık bundan sonra yapacağım işlerde artık büyük veya küçük olsun yaptığım işlerin en iyisini yapmaya karar verdim” dedi.

Zor Oyun bir ilk
Zor Oyun isimli sinema filmiyle birlikte önemli bir işe de imza attıklarını anlatan Değirmenci, “En sonda da Zor Oyun isimli sinema filmi formatında bir iş yaptık. Yine bundan önce benim kendi çapımda çektiğim bir proje var. And Geçmişin Bedeli isimli sinema formatında bir iş oldu. Sadece dublajları kaldı yapılacak. Ondan sonra onu da yayınlamayı düşünüyoruz. Onun bütçesi de 2 bin 500 lira diye konuştu.

Kısıtlı imkanlara rağmen
Sahip oldukları kısıtlı imkanlara rağmen önemli işler yaptıklarını anlatan Yılmaz Güngör ise “Komedi filmleri bile 500 – 600 bin liradan aşağıya çekilmezken biz 2 bin 500 liraya çektik. Bu bir başarıdır. Esas amacımız yaptıklarımızın görülmesini, izlenmesini ve keşfedilmesini sağlamak. Kısıtlı imlkanlarla bunu yapıyorsak büyük bütçelerle neler yapmayız” ifadelerini kullandı.
BURAK ZİHNİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum