Suzan Kardeş'in Hıdırellez Bahçesi Konserleri başladı

Suzan Kardeş'in Hıdırellez Bahçesi Konserleri başladı
Makyöz, oyuncu ve şarkıcı Suzan Kardeş, Hıdırellez kutlamaları kapsamında hayalim dediği konserlerine dün gece West İstanbul Marina'da sahne alarak başladı. Dilek Bozkurt 'a konuşan Kardeş; "Hayallerini gerçekleştirmekten kimse korkmasın. Hayal kursunlar, on tane kursunlar sekizi tutar  beşi tutar ama sonuçta tutar. Ben bu yüzden hiç hayal kurmaktan korkmadım, korkmayacağım ve hayallerim daha da büyüyecek. Hıdırellez hep benim hayalimdi. Çizerdim ederdim bugünleri hayal ederdim. Bugünlerden daha büyük günle

Suzan Kardeş Hıdırellez Bahçesi Konserleri ile dinleyicilerinin karşısına çıktı. "Bu rituelleri Yugoslavya 'da yapardık" diyen Kardeş; ailede yaptıklarını, ailesiyle teferiş adı verilen yerde toplanarak gerçekleştirdiklerini dile getirdi.  Bu yıl İzmir ve Trakya 'da yapacağı için şanslı olduğunu ekledi. Ayrıca bu yıl bir diğer heyecanından bahseden Kardeş; Sezen Aksu'dan  adı" Bi Git" olan bir pop  şarkı aldığını söyledi.



Aksu'dan şarkı aldı

Kardeş: "Sezen Aksu'dan aldığım şarkının heyecanı var. Bir şeyi karıştıracağım diye ödüm patlıyor. Ama Sezen bana hep cesaret verdi, benim sağ omuzumdaki bir meleğimdir. İlk olarak Keşan 'da çalmış olacağız. Sezen Aksu şarkısı söylemek de benim başka hayalimdi. Ömrüm boyunda bir tane sözü müziği ona ait bir şarkı okumak istedim. Gecikerek de olsa ki 'Hiçbir şey için geç değildir' derim ve bu hayalim de oldu. Etnik müzik yapıyorum. Bu şarkı radyolarda, diskolarda çalacak. Böyle bir şey bana lazımdı" dedi.

suzan kardeş
 



Yarın İzmir'de

Sanatçıya yaklaşık bin kişinin izlediği konserde 3 dansçı ve 13 kişilik orkestra eşlik ederken Kardeş gecede Ederellezi, Ramo Ramo, Evreşe Yolları gibi parçaları seslendirdi. Konsere girişte izleyiciye Hıdırellez keselerini hediye etti ve sahnede Hıdırellez ritüellerini dinleyicilere aktardı. Suzan Kardeş 5 Mayıs  İzmir Büyükşehir Belediyesi  Kültür Park fuar alanında, 6 Mayıs'ta ise Edirne Keşan Belediyesi Cumhuriyet Meydanı'nda konser verecek. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.