Tarihçi Mehmet Genç 87 yaşında hayatını kaybetti

Tarihçi Mehmet Genç 87 yaşında hayatını kaybetti
2015 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Ödülü'ne de layık görülen tarihçi Mehmet Genç, hayatını kaybetti.

Hastanede gördüğü tedavi esnasında hayatını kaybeden, tarih alanında önemli çalışmaları bulunan 87 yaşındaki tarihçi Mehmet Genç'in vefatı üzerine Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından, "Kıymetli tarihçi, güzel insan, muhterem hocamız Mehmet Genç dar-ı bekaya irtihal eyledi. Kendisine Cenab-ı Hak’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Başımız sağolsun" diyerek taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da attığı tweetle taziye mesajı paylaştı. Altun, “Alimin ölümü alemin ölümü gibidir.” Mehmet Genç hocamız ahirete irtihal eyledi. Mekanı cennet olsun. Büyük bir alim, tertemiz kalbi olan güzel bir insandı. Titiz, çalışkan ve cesur bir sosyal bilimciydi. Hocama Allah’tan rahmet, ailesine ve sevdiklerine başsağlığı diliyorum" diye yazdı.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise paylaşımında, "Osmanlı tarihi üzerine çalışmalarıyla ufkumuzu aydınlatan Mehmet Genç’i kaybettik. Hocamız bir röportajında “Kendimizi yüceltmek için değil, düzeltmek için tarih bilmeliyiz” demişti. Değerli hocamıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve öğrencilerine başsağlığı diliyorum" dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de "İlim yolunun parlak yıldızlarından, değerli tarihçi ve mütefekkir Mehmet Genç Hocamız ebedi aleme göç etti. Cenab-ı Hakk gani gani rahmet eylesin. Mekanı cennet, makamı âli olsun" diyerek taziyelerini iletti.

Diğer ünlü siyasilerden taziye mesajları ise şu şekilde paylaşıldı:

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: ""Alimin ölümü alemin ölümü gibidir." Tarih çalışmaları ile adeta çığır açan, ömrünü ilme adayan, muhterem Mehmet Genç hocanın vefatını derin bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve ilim camiasına başsağlığı diliyorum"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal: "Öğrencisi olmakla gurur duyduğum muhterem hocam Mehmet Genç’in vefatı hepimizi derinden üzdü. İlmi birikimi, çalışma azmi, engin ufku ve açık sözlülüğü ile derin izler bıraktı. Kendisine Allahtan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Başımız sağolsun."

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş: "Muhterem Mehmet Genç hocamızın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Hocamıza Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun."

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: "Mehmet Genç Hocamızın vefatını derin üzüntüyle öğrendim. Allah rahmet eylesin. Yeri doldurulamayacak bir müdekkik âlim idi. Yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum."

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk: "Vefatını üzüntüyle öğrendiğim Mehmet Genç hocamıza Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun."

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: "Tarihçi ve mütefekkir Mehmet Genç'in vefatını büyük üzüntüyle öğrendim. Kıymetli hocamıza Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.