Teoman'ın açtığı tazminat davasında sıcak gelişme!

Teoman'ın açtığı tazminat davasında sıcak gelişme!
Sanatçı Teoman'ın, 2016 yılında sözü ve bestesi kendine ait olan bir şarkının kendi rızası dışında kullanılması üzerine film yapım şirketine açtığı dava ertelendi.

Sanatçı Teoman, 2016 yılında sözü ve bestesi kendisine ait olan 'Mavi' adlı şarkısının, Hacı Yatmaz Film Prodüksiyon tarafından, şarkının sözlerini değiştirerek iki ayrı reklam kuşağında kullanılması üzerine, şirket hakkında, "Manevi, mali ve bağlantılı haklarının ihlali sebebiyle" bin TL maddi tazminat, 500 bin TL de manevi tazminat davası açmıştı. 

Bugün dava duruşması, İstanbul 1. Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde görüldü. Davada iki tarafın avukatları da hazır bulundu.

 Söz konusu dava dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:

"Müvekkilimiz 2001 senesinde çıkardığı 'Gönülçelen' adlı albümünde yer alan söz ve müziği kendisine ait 'Mavi' şarkısının, 2016 senesinde iki ayrı reklam kuşağında, şarkının sözlerini değiştirerek ve kötü bir düzenleme ile adaptasyon şeklinde kullanıldığı tespit edilmiştir. Reklamda kullanılan şarkı, tüm dünyada müvekkilime ait olduğu bilinen ve bu durumun aksi düşünülemeyecek bir eserdir. Dolayısıyla davalı tarafın hukuka aykırı bir fiili gerçekleştirdikleri, kasten müvekkilimin rızası dışında kullanarak esere ve müvekkilime zarar vermişlerdir."

"Reklamlarda kullanılan 'Mavi' adlı şarkısının tüm telif hakları müvekkilime aittir ve yasal koruma süresi müvekkilimin yaşadığı sürece ve ölümünden itibaren 70 yıl süreyle de bu durum devam etmektedir"

"Reklamların yayının durdurulması, bu fiilleri sebebiyle müvekkilimden özür dilenmesini ve zararın giderilmesi talebi, davalı tarafa tebliğ edilmesine rağmen bu durum düzeltilmemiştir. Bu suretle müvekkilimin telafisi kabul olmayacak zararın artmasına sebebiyet vermişlerdir."

Davacı Teoman'ın avukatları mahkemeden davalı tarafın özür dilemesi ve reklam yayınlarının durdurulması, davalının iddia edilen söz konusu eylemi sebebiyle elde ettiği gelirin davacıya iadesi yönünde karar verilmesini ve ayrıca davalı tarafın davacı sanatçıya bin TL maddi 500 bin TL de manevi tazminat ödenmesine karar verilmesi talebinde bulundu.

Duruşmanın, dosyanın bilirkişiden gelmesinin beklenmesi için ileri bir tarihe ertelendiği belirtildi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.