Ünlü fotoğrafçı Mehmet Turgut’un babası anısına hayata geçirdiği yarışmada oylama başladı

Ünlü fotoğrafçı Mehmet Turgut’un babası anısına hayata geçirdiği yarışmada oylama başladı
Mehmet Turgut’un, geçtiğimiz yıl kaybettiği babası ve ustası Ahmet Turgut anısına “Babalar ve Çocukları” temasıyla PhotoCup platformu üzerinden düzenlediği ödüllü fotoğraf kupasında şimdi oy vakti!

825 yarışmacının toplam 1124 fotoğrafla katıldığı kupanın sonuçlarını, fotoğraf severlerin ve fotoğraf eğitmenlerinden oluşan PhotoCup Masters ekibinin oyları belirleyecek. Ahmet Turgut Fotoğraf Kupası’nda, birinci, ikinci ve üçüncü olan fotoğrafçıların yanı sıra en iyi oy veren bir kişi de para ödülü kazanacak. Kupa formatında gerçekleşen ve her turda heyecanın yeniden başladığı yarışmada dileyen herkes, photocup.com internet adresinden ya da PhotoCup’ın mobil uygulamasından oy verebilir!

GELENEKSEL HALE GETİRMEK İSTİYOR

Fotoğrafçılığa, babası Ahmet Turgut’un 1971’de Ankara’da kurduğu Stüdyo Büyük’te adım atan ve üç kuşaktır devam eden aile mesleğini başarıyla sürdüren Mehmet Turgut, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden babası ve ustası anısına kupa formatında ödüllü bir fotoğraf yarışması düzenliyor. Bu yıl birincisi düzenlenen ve her yıl aynı tarihte düzenlenerek gelenekselleştirilmesi arzu edilen bu anlamlı fotoğraf kupasının ilk teması ise Mehmet Turgut tarafından “Babalar ve Çocukları” olarak belirlendi. Başvuruları, usta fotoğrafçının ölüm yıldönümü olan 21 Ocak’ta başlayan Ahmet Turgut Fotoğraf Kupası, fotoğraf yarışmalarını PhotoCup üzerinden gerçekleşiyor.

Hem amatör hem de profesyonel fotoğrafçıların yoğun katılım gösterdiği Ahmet Turgut Fotoğraf Kupası’nda oylama süreci ise 7 Şubat 2021 Pazar günü başladı. Kupa formatında düzenlenen yarışmada yüklenen fotoğraflar rastgele bir şekilde rakipleriyle eşleşiyor. Eleme usulüyle ilerleyen yarışmada, bir üst tura geçen fotoğraflar yeni eşleşmelerle yeni karşılaşmalar yapıyor ve her turda heyecan yeniden başlıyor. Dileyen herkes platforma üye olarak oy verebiliyor.

Kazananlara toplam 5.000 TL ödül verilecek olan Ahmet Turgut Fotoğraf Kupası’nda; birinci, ikinci ve üçüncü olan fotoğrafçıların yanı sıra, en iyi oy veren bir kişi de para ödülü kazanacak. Fotoğrafçının kendi seçeceği bir fotoğrafla Mehmet Turgut Özel Ödülü’nü kazanan yarışmacıya ise, Mehmet Turgut’un imzalı 30 adlı kitabı ve baskılı bir fotoğrafı hediye edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.