Usta oyuncu Rasim Öztekin Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi

Usta oyuncu Rasim Öztekin Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi
Hastanede tedavi esnasında geçtiğimiz gün hayatını kaybeden 62 yaşındaki usta oyuncu Rasim Öztekin, bugün son yolculuğuna uğurlanarak Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Kalp rahatsızlığı sebebiyle hastaneye tedavi altına alınan ve burada geçtiğimiz gün yaşama veda eden 62 yaşındaki usta oyuncu Rasim Öztekin, bugün yapılan törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Öztekin'in tabutunun üzerine Türk bayrağı ve Galatasaray bayrağı konularak, önce mezun olduğu Galatasaray Lisesi'ne getirildi. Burada düzenlenen törenin ardından tabut Öztekin'in profesyonel tiyatro hayatına adım attığı Ses Tiyatrosu önünde indirildi. Burada usta oyuncunun tabutu, tiyatro sahnesine çıkartıldı. Ailesi, sevenleri ve sanat camiasından çok sayıda kişi, törene katıldı. Törene katılanlar arasında, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da yer aldı.

Ses Tiyatrosu'nda düzenlenen törende konuşma yapan usta oyuncunun kızı Pelin Öztekin, Geldiğiniz için herkese çok teşekkür ederim. Konuşma hazırlamadım açıkçası. Sadece babama teşekkür etmek istiyorum. Benim ilk aşkım olduğu için, ustam olduğu için, bana her şeyi öğrettiği için. Evet o bütün saydığı ustalardan öğrendi. Onların yanında benim de yetişmemi sağladı. Ben burada büyüdüm. Bu sahnede onu izleyerek büyüdüm. Bu sahneye böyle çıkmak istemezdim baba. Ama bak baba, birlikte aynı sahnedeyiz. Onu çok seviyorum, her şey için, herkese çok teşekkür ederim" diyerek babasının tabutunu öptü. Törenin ardından usta oyuncunun tabutu sahneden indirilip cenaze aracına yüklenirken, Pelin Öztekin'in babasının atkısını alıp kokladığı görüldü.

'Seyirciyi hayatının içinde hissettirerek çok farklı bir başarı elde etti'

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da bir konuşma yaparak şu ifadeleri kullandı:  "Rasim Öztekin usta televizyonda, sinema perdesinde, hepsinden öte tiyatro sahnesinde güler yüzümüz, duygu ve düşünce aynamız, kimi zaman kendimiz, kimi zaman çok farklı insan hikâyelerinde rehberimiz olmayı başardı. Ve bütün bunları çok büyük bir başarıyla bize sunarken, herkesten farklı olarak sahneyi, rolünü seyircinin huzurunda değil, seyirciyi hayatının içinde hissettirerek çok farklı bir başarı elde etti. O yüzden yeri doldurulmaz, çok değerli bir ustamız."

Rasim Öztekin'in geçtiğimiz aylarda kavuğunu devrettiği Şevket Çoruh ise yaptığı konuşmada, "Çok uzun zamandır hepimizi zaman makinesinden indirip, 2000'li yıllardan 80'lere götürdü. Rasim ağabey, 3 gün öncesine kadar hala o zaman makinesinde bilet kesiyordu. Ta ki zamanın öneminin olmadığı yerde, ustaları ile buluşmaya gidene kadar. Rasim ağabey, kavuğu bize teslim ettin, asla pişman olmayacaksın. Evinde, Ses Tiyatrosu'nda, Orta Oyuncuların evinde sana tekrar söz veriyoruz. Huzur içinde uyu Rasim Ağabey…" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da, "Çok özel bir insanı uğurluyoruz. Tabir-i caiz ise hayatı tasarlayarak göçtü. Özellikle kavuğun devri ile ilgili bizi ziyaret edip düşüncesini anlattığında, 'Hayatın neler getireceğini bilemiyoruz. Her an her şey olabilir. Ama ben üzerimde Türk tiyatrosunun büyük bir yükünü taşıyorum ve bunu en anlamlı şekilde devretmeliyim. Bu bakımdan bu işi beraber yapabilir miyiz?' deyince onur duyarız dedik. Ama bu kadar gerçekleri görmüş olması ve böyle acı bir olayla göç etmiş olması bizi derinden üzmüştür" diye konuştu.

Ses Tiyatrosu'nda düzenlenen törenin ardından usta oyuncunun cenazesi alkışlarla çıkarıldıktan sonra saat 15.00'te Zincirlikuyu Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından usta oyuncu Rasim Öztekin'in cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.