Venedik Karnavalı’na ikinci kez iptal kararı

Venedik Karnavalı’na ikinci kez iptal kararı
İtalya’da her yıl Şubat ayında geleneksel olarak gerçekleştirilen dünyaca ünlü Venedik Karnavalı dünya çapında yaşanan pandemi nedeniyle 2. kez iptal edildi. Kentin sokakları geçen yılların aksine yine bomboş kaldı.

Her yıl Şubat ayında gerçekleştirilen dünyaca ünlü Venedik Karnavalı, pandemi nedeniyle 2. kez iptal edildi.

Binlerce turisti kente çeken karnavalın iptal edilmesi sonucu Venedik sokakları bomboş kaldı. Venedik Karnavalı, geçtiğimiz yıl Covid-19 salgınının İtalya’da etkisini göstermeye başlaması sonucu vakaların artması nedeniyle iptal edilmişti. Ülke genelinde salgına yönelik tedbirlerin gevşetilmesine rağmen bu yıl da iptal edilen Karnaval’ın, önümüzdeki yıl gerçekleştirilmesi bekleniyor.

VENEDİK KARNAVALI HAKKINDA BİLGİ

Venedik’i daha da benzersiz kılan karnaval ise şehrin her bir yanının müzik ve maskeli partilerle dolup taşmasını sağlıyor.

Bu karnaval geleneği aslında yüzyıllardır İtalya’nın tümüne yayılsa da, Venedik’te bir başka renkli yaşanıyor. Şehrin tüm sokakları, kanalları ve meydanları 17. yüzyıl aristokratlarınkine benzeyen ihtişamlı kostümleri giymiş karnaval katılımcılarıyla dolup taşıyor.

Venedik’le özdeşleşen maske geleneği, Venediklilerin partilerde kimliklerini gizleme isteğiyle 13. yüzyılda ortaya çıktı. Böylelikle yüzlerini maskeyle gizleyen aristokratlar ve alt tabakadan insanlar, bu partilerde sınıf ayrımlarını gözetmeksizin kaynaşabiliyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.