Vizyonda bu hafta hangi filmler var? 10 Ağustos Cuma filmleri

Vizyonda bu hafta hangi filmler var? 10 Ağustos Cuma filmleri
Sevgili okur, uzun bir aradan sonra yeniden merhaba. Bu hafta muhteşem 10 film sizleri bekliyor. Bu 10 filmin 3'ü yerli, 7'si yabancı yapım olarak karşımıza çıkıyor.

Sevgili okur, uzun bir aradan sonra yeniden merhaba. Bu hafta muhteşem 10 film sizleri bekliyor. Bu 10 filmin 3'ü yerli, 7'si yabancı yapım olarak karşımıza çıkıyor. Komedinin her türü bu hafta beyaz perdeye yansımış durumda. İsterseniz filmlerin türlerini biraz açalım: 1 aile komedisi, 2 aksiyon komedi, 1 romantik komedi, 1 dramatik komedi, 3 gerilim, 1 korku, 1 de biyografik dram filmi... 
***
Bu hafta fazla kafanızı şişirmeden tavsiye edeceğim iki filmi size aktarmayı düşünüyorum. Öncelikli olarak The Meg: Derinlerdeki Dehşet; ikinci olarak ise Beni Satan Casus isimli filmlerini tavsiye ediyorum. Ben hayatımda böyle tatlı bir komedi ve aksiyon filmli görmedim. İki öğre okadar tadında harmanlanmış ki hiç sıkmıyor. Mila Kunis'in güzelliğini seyretmekten filme konsantre olabilecek misiniz bilemiyorm. 
***
The Meg filmine gitmek isteyişimin iki nedeni var. Birincisi; Jason Statham'ın oyunculuğunu beğenmem (hayranıyım da denilebilir), ikinci nedenim ise köpek balıklarına olan ilgi ve sevgim... 
***
Yaz mevsiminin en sıcak günlerini yaşıyoruz. Denize kendinizi attınız ve pırıl pırıl bir denizin üzerinde su yatağında keyif yapıyorsunuz... Buraya kadar her şey normal. Bir de bu keyfin tam ortasında; altınızdan dev bir karartının geçtiğini düşünün. Karnınıza bir ağrı saplandı değil mi? İşte The Meg filmini seyretmek böyle bir his uyandıracak hem de 2 saat boyunca... Jason Statham başrollü üstlendiği filmin yönetmen koltuğunda John Turteltaub oturuyor. Yıldız oyuncuya Bingbing Li, Cliff Curtis, Rainn Wilson, Ruby Rose, Winston Chao, Page Kennedy, Jessica McNamee, Ólafur Darri Ólafsson, Robert Taylor, Sophia Shuya Cai ve Masi Oka gibi isimler eşlik ediyor. Jason Statham'ı genellikle askeri filmlerde ya da dövüş sahnelerinin bol olduğu aksiyon filmleriyle izlemeye alıştık. Bu filmde ise dev bir köpek balığına karşı mücadele edecek. Filmin ismi ise Megalodon'dan geliyor. Megalodon ise, tarihin en eski çağlarında yaşamış olan en büyük köpek balığı cinsi... Bu filmde de dünya üzerinde yaşayan tek Megalodon size korku ve dehşeti yaşatacak. Bakalım Jason Statham'ın hayat verdiği Jonas Taylor bu mücadeleyi kazanabilecek mi? Şimdiden herkese iyi seyirler.

BARBAROS ÖZÇELİK

The Meg:
Derinlerdeki Dehşet, tarihöncesinden kalma bir canavarı durdurmaya çalışan Jonas Taylor'ın hikayesini anlatıyor. Uluslararası  bir deniz altı gözlem programının parçası olan derin deniz sualtısı, soyunun çoktan tükenmiş olduğu düşünülen büyük bir yaratık tarafından saldırıya uğrar. Hasar gören denizaltı, mürettebatı içeride kapana kısılmış bir halde, Pasifik Okyanusu'nun en derin yerinde durmaktadır. Vizyoner Çin okyanus bilimcisi, kızı Suyin'in gönülsüzlüğüne rağmen, mürettebatı kurtarması için uzman derin deniz kurtarma dalgıcı Jonas Taylor'ı tutar. Taylor sualtının çevresinde süzülen bu canavarla daha önce de karşılaşmıştır; tarih öncesinden kalan ve iki buçuk milyar yıl önce soyunun tükendiği zannedilen, 23 metrelik bir Megalodon. Taylor aşağıda sıkışıp kalmış herkesi kurtarmak için kendi hayatını riske atmalı, korkularıyla yüzleşmeli ve dünyanın en tehlikeli yırtıcısının karşısına çıkmalıdır...

Beni Satan Casus: Beni Satan Casus, iki gün boyunca aksiyon dolu maceralara atılan Audrey ve Morgan’ın hikayesini anlatıyor. 30'lu yaşlarında olan Audrey ve Morgan, birbirlerinin en yakın arkadaşıdır. Los Angeles'ta sürdürdükleri hayat, sakin olsa da ikisini de tatmin etmemektedir. Öne çıkan hiçbir noktası olmayan sıradan hayatları, Audrey'in eski sevgilisinin bir anda evlerine gelmesiyle karışır. Peşinde ölümcül suikastçılar olan bu adam, iki kadının hayatını altüst eder. Eski sevgilisinin ajan olduğunu öğrenen Audrey ve ona yoldaşlık etmeye kararlı olan Morgan, kendilerini bile şaşırtarak maceraya atılırlar. Avrupa boyunca peşlerindeki suikastçılardan kaçan ekip, bu süreçte dünyayı kurtaracak bir plan yapmak zorundadır. Uluslararası bir komploya karışan ikilinin her şeyi çözmek için zamanı bir hayli kısıtlıdır...

Çılgın Baskın: Çılgın Baskın, özel bir time girmeye çalışan polis memuru Johanna’nın hikayesini konu ediyor. Polis memuru olan Johanna'nın en büyük hayali, tehlikeli operasyonlarda görev alan özel bir time girebilmektir. R.A.I.D. isimli bu özel tim en yetenekli polis teşkilatı üyelerinden oluşmaktadır ve her gün hayat kurtarmaktadır. Genç kadın hayalini gerçekleştirmek için sloganı "Çağrıma Daima Cevap Ver" olan timin elemelerine başvurur. Fakat bu durum eğitim biriminin şefi tarafından hoş karşılanmaz, zira şef kadınların ekipte yeri olmadığını düşünmektedir. Ancak Johanna'nın babasının bakanlıktan olması sebebiyle kadının ekibe katılmasını engelleyemez. Sakar ve çocuksu Johanna, ekibe girmeyi başarsa bile, bir de sürekli kendisini ekipten göndermek isteyen eğitim şefine kendini kanıtlamak zorunda kalacaktır...

Bitmeyen Gece: Bitmeyen Gece, alternatif bir tedavi yöntemi denemek için gizemli bir kulübeye giden bir aile ve arkadaşlarının hikayesini konu ediyor. James ve karısı Casey iki çocukları ve yakın bir arkadaşları ile birlikte hafta sonu tatili için Oregon’un ücra bir yerin gider. Bu aslında bir tatilden çok bir arayıştır. James’e ölümcül bir kanser teşhisi konulunca Casey alternatif bir tedavi yöntemi denemek için bu geziyi planlar. Burada iyileştirici bir etkisi olduğu söylenen bir kulübeye giderler. Yakacak odun aramak için karla kaplı ormana giden James yerde baygın halde yatan bir kadın görür. James, kadını apar topar kaldıkları kulübeye götürür. Yardım etmeye çalıştıkları gizemli kadın, ailenin hayatını sonsuz dek değişmesine neden olacak birçok olaya sebep olur.

Gizem Treni: Gizem Treni, Memhis’te geçen üç ayrı hikayeyi konu ediyor. Aynı otelde mesken tutan ancak birbiriyle hiçbir şekilde karşılaşmayan üç insan, ayrı ayrı karşımıza geliyorlar. Filmde Carl Perkins hayranı bir adam olan Jun ile Kral Elvis Presley hayranı Mitsuko’nun; kocasının cenazesini Roma’ya götürmeye çalışan bir dul ile aynı otelde odasında kalan kaçak bir kadının ve eşi tarafından terk edilen bir adam ve onun kayınbiraderinin hikayesi anlatılıyor. Elvis efsanesinin üzerinden başlayarak hiç dinmeyen mizahıyla izleyenini birkaç karakterin zihnine sokan Gizem Treni, kendi hayran kitlesini oluşturan, günümüz sinemasının en özel yönetmenlerinden biri olan Jim Jarmusch sinemasının kısa bir kılavuzu niteliğinde. 

Dovlatov: Dovlatov, 70’lerin Sovyet Rusya’sında yaşayan ironik yazar Sergei Dovlatov’un hayatının altı gününü anlatıyor. Zamanını eserlerinin yayımlanması için koşturarak geçiren Dovlatov, Sovyet dergileri ve gazeteleri tarafından sürekli reddedilir. Yazılarının yayımlanması için Yazarlar Sendikası’na üye olması gerekir. Gündüzleri üyelik için koşuşturup ufak yazı işleri ile uğraşırken akşamları ise diğer sanatçı ve yazarlarla bir araya gelir. Filmde oldukça üretken bir yazar olan Dovlatov’un yaşamından alınan kesitler üzerinden dönemin kültürel ve siyasi portesi de sergileniyor. 1970’lerde sanatın devlet eliyle baskılandığı bir atmosferde geçen filmin  koltuğunda 2015’te Under Electric Clouds ile Gümüş Ayı ödülünü kazanan Rus yönetmen Alexey German oturuyor.

Durumunu Güncelle: Durumunu Güncelle, telefonuna yüklediği büyülü dünya hayatı değişen bir gencin hikayesini anlatıyor. Anne ve babası kısa bir süre önce ayrılan Kyle Moore, yeni hayatına alışmaya çalışmaktadır. Yeni bir okula başlayan Kyle içn işler pek de yolunda değildir. Okulda diğer öğrenciler tarafından pek de sevilmemiştir fakat telefonuna yüklediği büyülü bir uygulama her şeyi değiştirir. Kyle’ın tüm paylaşımları uygulama sayesinde gerçek olur. Uygulamanın gönderdiği talimatları harfiyen yerine getiren Kyle mükemmel olarak adlandırdığı bir hayata kavuşur. Artık okulun gözde öğrenci olmuştur hatta okuldaki iki güzel kızın kalbini çalmayı başarır. Ancak bir süre sonra yarattığı bu hayatın pek de mükemmel olmadığını anlar.

Ev Kadını: Ev Kadını, babası ve kardeşinin annesi tarafından öldürülmesinin ardından gerçeklikle bağı kopmaya başlayan Holly’nin hikayesini anlatıyor. Karlı bir akşamda, küçük Holly'nin kardeşi ve babası, cinnet geçiren annesi tarafından hunharca öldürülür. Yaşadığı bu korkunç olay Holly’nin yaşamını alt üst eder. Yaşananların üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen Holly kabus görmeye devam eder. Eski bir arkadaşıyla beklenmedik bir karşılaşması ise her şeyi daha da karıştırır. Arkadaşı Holly'yi ünlü bir medyumun lideri olduğu değişik, tarikat tarzında bir grup ile tanıştırır. Medyum Holly'ye özel bir ilgi gösterir ve onun yüzünden tüm kabusları gerçek olur.

Aile Arasında: 21 yıllık ilişkileri aynı gün noktalanan nevrotik Fikret ile müzikhol vokalisti Solmaz komik bir tesadüfle tanışır. Solmaz’ın kızı Zeynep, Adanalı sevgilisiyle evlenmeye karar verince her şeyden korkan Fikret, kendini bir anda hayatının rolünü oynarken bulur. Aile arasında olması planlanan nikah, damadın ailesinin ısrarıyla büyüdükçe büyür. Bu ekip düğün hazırlıkları boyunca silahlı, geleneksel, kebapçı zinciri sahibi Adanalı aileyle anlaşabilecek ve bu düğün bir terslik çıkmadan yapılabilecek midir? Engin Günaydın, Demet Evgar, Fatih Artman, Su Kutlu, Gülse Birsel, Ayta Sözeri, Derya Karadaş, Devrim Yakut ve Erdal Özyağcılar bu filmde ustalıklarını sergiliyor.

Sera: Doktor Oğuz bir süredir kabuslar görmektedir. Açıklayamadığı tuhaf olaylar yaşayan Oğuz, çalıştığı psikiyatri hastanesinde yatmakta olan Sera'nın da benzer sorunları yaşadığını fark eder. Sera'nın yaşadıklarının öğrenip kendi sorularının cevabını bulmak isteyen Oğuz'un sadece bir günü vardır. Ertesi sabah Sera'ya elektro şok uygulanacaktır. Sera’yı dinlemeye başlayan Oğuz, Sera anlattıkça kendini gizemli bir cinayet davasının içinde bulur.  Adem Uğur’un yönetmenliğini üstlendiği filmin oyuncu kardosunda Deniz Sarıbaş, Atılgan Gümüş, Cem Özer, Fırat Çöloğlu ve Nehir Büyükakçay yer alıyor. (kaynak: beyazperde.com)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.