Yer-yüzü Gök-yüzü

Yer-yüzü Gök-yüzü
30. sanat yılını geride bırakan ve ülkemizde soyut resmin önemli temsilcilerinden olan ressam Lolita Asil, son çalışmalarının yer aldığı sergisini Mardin’de açtı

Lolita Asil’in “Yer-yüzü Gök-yüzü’’ ismini verdiği serginin açılışı, 21 Eylül’de Mardin Alman Karargahı-Atamyan Konağı’nda sanatçının ve özel konukların katılımıyla gerçekleşti. 19 Ekim 2022 tarihine kadar açık olacak sergide sanatçının, covid dönemindeki kapanma sürecinde ortaya çıkan eserlerinin yanı sıra, iki yıl Londra’da geçirdiği dönemde yaptığı çalışmalar da yer aldı.

İstanbul ve Londra’da yapmış olduğu sanat çalışmalarının Mardin’de sergilenmesinin kendisi için çok önemli ve ayrıcalıklı olduğunu belirten sanatçı, bu dönemin sanatında yeni bir başlangıcın adımı olduğuna değindi. “Mardin kuşaklar boyunca ailemin yaşadığı büyüdüğü şehir. Ben bu topraklarda doğmasam da, büyümesem de bedenimin, hücrelerimin bu coğrafyayı tanıdığını, hatta beslendiğini düşünüyorum’’ diyen Lolita Asil, “Yer-Yüzü/ Gök-Yüzü” adını verdiği sergisini, bu coğrafyada ve hayatında derin izler bırakan Sait Asil ve İbrahim Asil'in anısına gerçekleştirdiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.