Yeşilçam'ın efsaneleri

Yeşilçam'ın efsaneleri
Türk edebiyatının güçlü kalemlerinden Rıfat Ilgaz'ın “Hababam Sınıfı” romanından uyarlanan ve Türk sinema tarihine damga vuran en kült filmlerden "Hababam Sınıfı" seneler sonra bile güldürüyor. 7'den 70'e izleyenleri etkisi altına alan filmin yaşayan efsanevi oyuncuları Teoman Ayık(yakışıklı), Tuncay Akça(bacaksız) ve Ahmet Arıman(Hayta İsmail)'den oluşan "Hababam Vokal Grubu" geçtiğimiz günlerde Beylikdüzü Beykent'teki bir kafe zincirinin açılışında boy gösterdi.

Tecavüzcü Coşkun tiplemesiyle tanıdığımız Çoşkun Göğen ve gazozlarıyla meşhur Nuri Alço da açılışta yer alan isimler arasındaydı. Hababam şarkılarının art arda söylendiği etkinlikte bol bol fotoğraf çekildi. Kurdele kesimini hep birlikte yapan sanatçılar ve mekân yetkilileri sonrasında tehlike müziğini çalarak, Nuri Alço'ya gazoz ikram etti.


Gazoz filmleriyle kızlarımızı kurtardık

Kendisine mikrofon uzatılan Nuri Alço, hislerini şu sözlerle dile getirdi: "46 yıllık sinema hayatımda öğrendiğim bir şey var. İlk başladığım günlerde “Kayıp Kızlar” sinema filminde örnek bir içki gazoz imal ettik. Tabii bu filmlerdeki rollerimizle birçok genç kızlarımızın da yıkılmış olan hayallerini bir araya topladık ve onları kötü sonuçlanabilecek olaylardan kurtardık. İstanbul'a üniversiteye ya da diğer şehirlere giderken annelerimizin babalarımızın söylediği tek laf "aman kızım dikkat edin kimsenin elinden bir şey içmeyin" replikleri her zaman gündemde olmuştur. Onun için böyle filmler çektiğim için çok mutluyum. Örnek olmak, mesaj vermek, birtakım mesajları anlayabilmek çok önemli. Bana yaptığınız bu jestten dolayı da ayriyeten teşekkür ederim."


Birçok isim katıldı

Ayrıca açılışa katılan isimler arasında İsmail Ölçerman, Erdoğan Kahreman, Murat Bölücek, Sinan Karamanlıoğlu, Ömer Karanlık, Ergün Sözen, Antje Tanatar, Yalçın Dövenler, Ertan Güntav, İzzet Deniz Çakır gibi tanıdık simalar da vardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.