Kurallar ve yasaklar

"Çatalca adeta bir şantiye görünümünde"diyerek hizmet yaptığınızı göstermeye çalışmaktan vazgeçin. Bir iş bitmeden diğerine başlıyorsunuz. Hizmet yarışında olmak güzel de bir program dahilinde olmayınca hizmet değil eziyet oluyor. Zaten trafik sorunu olan bir ilçede çalışma yapıyorsunuz diye kapattığınız yollarla trafik sorunu daha da büyüyor ve tam bir kaosa dönüşüyor. Biri inşaat yapıyor yolu kapatıyor, diğeri alt yapı çalışması yapıyor diye yolu kapatıyor, öteki kaldırım yapıyorum diye kapatıyor. Hepsi bir arada plansız şekilde çalışma olur mu?


İlçe merkezine araçla girmek mümkün değil en iyisi siz hizmetleriniz bitene kadar ilçe merkezini tamamen araç trafiğine kapatın. Sokaklara, caddelere bir çıkın ve yaşanan kargaşayı, karmaşayı, plansız çalışmalarınızın eserini görün. İnanın Çatalca'nın trafik sorununu yazmaktan ben yoruldum. Defalarca yazdım ve gerekli kişilerle de konuştum. Yinede bıkmadan tekrar söylemek ve hatırlatmak istiyorum. İlçenin bir kaç noktasında dolmuş durakları var. Bunlardan bir tanesi trafik sıkışıklığının en yoğun yaşandığı noktalardan olan Cumhuriyet Meydanı'nda, bu durakları tek bir noktada toplamak mümkün olmuyor mu bununla ilgili her hangi bir çalışma yapıldı mı yapılacak mı?

Üniversite gelecek diyoruz, büyüyen, gelişen Çatalca diyoruz ama trafik sorununa dahi bir türlü çözüm üretemiyoruz. Kaldırımlara park eden araçlar, kendi dükkanının önünden geçen yolu kaldırımı ürünlerini çıkartmak için, araçlarını park etmek için dubalarla yada çeşitli yöntemlerle işgal edenler. Artık benim bu yazdıklarımı konuşmamamız gerekiyor. Kaldırım ve yolları haksız bir şekilde işgal edenlere gerekli yaptırımlar uygulanmalıdır. Sürücüler de diğer insanların haklarını gasp edecek şekilde araçlarını her istedikleri yere park etmemelidir. İşin özü hepimiz üzerimize düşeni yaparak diğer insalara bu manada saygı göstermeliyiz. Sorunların çözümü yalnızca kurallar ve yasaklarla olmaz. Asıl çözümü bu kural ve yasaklara uyan, saygı gösteren bireyler sağlayacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Savaş Atak Arşivi