Leyleklere pasaport sorulur mu?

İnsanın insana yaptığını başka bir varlık yapamaz. İnsanın dünyamıza verdiği zararı başka bir varlığın vermesi asla mümkün değildir. Gerçekten böyle bir talana, katliama sebep olan insanoğlunun bu şekilde yaşama hakkı var mıdır?

Her insan dünyanın bir yerlerinde doğar, yaşar ve ölür.

Kimisi Norveç’te doğar kimisi Somali’de… Bunu doğan hiçbir insanın seçme hakkı yoktur. Biz insanlar hem insanlığı hem de doğayı korumak zorundayız çünkü bu evreni en çok biz insanlar kullanıyoruz.

Bizimle birlikte yaşayan diğer canlı varlıklara şöyle bir bakalım, dünyamıza ne kadar zarar vermişler?

Kuşlar, kurtlar, eşekler, atlar, koyunlar, inekler, arılar, böcekler, sürüngenler ve doğanın kimseye herhangi bir zararı yok. Peki, biz insanoğlu neden bu kadar acımasız ve küstahça doğaya, hayvanlara ve birbirimize karşı böyle vahşice davranıyoruz.

İnsan aklını kullanarak hareket ediyor da ondan mı acaba? Evet denildiğini duyar gibiyim. Peki, sizce ayının, aslanın, kartalın, arının, yarasanın, papağanın, kırlangıcın aklı yok mudur? Bence vardır onlarda kendi aralarında kavga ederler bir birilerini öldürürler bir birilerine zarar verirler ama? Bir çok örnek verilebilir ama ben bir aslanı örnek vermek istiyorum. Karnı aç ise her hayvana saldıracak kadar cesur ve gözü dönmüş olur. Avını parçalar karnını doyurur. Karnı tokken yanından ceylan sürüsü de geçse içinden kalkıp o sürüye saldırmak gelmez, çünkü karnı toktur gözü aç değil.

Yani demem o ki insan gibi değiller, iki sene sonrasının yiyecek depolamazlar yüz tane evim olsun istemezler. Kartallar, şahinler ve leyleklere kimse pasaport da sormaz “Hop hemşerim nereye gidiyorsun? Hani senin pasaportun” da demezler.

Çünkü dünya tüm canlılarındır. Hayvanlar bunu çok iyi biliyorlar.

Biz insanoğlunda ise Somali’de doğan insanı aşağılamak, pasaport sormak, Norveç’te doğanı ise sorgusuz sualsiz her şeyi ile kabullenmek duygusu var.

Ayrımcılık var. Zengin-fakir yani eşitsiz davranış biçimi insanlığın çoğunda var. Oysaki leylekler yanında uçana “Benimle gelemezsin senin giriş iznin yok.” demez çünkü öyle bir dertleri ve kavramları yok.

Bizim aklımız varsa onların da var sadece bizimki biraz daha şeytanlığa çalışıyor.

Eşitlik ve ADALET olursa dünya hepimize yeter.

Biraz hayvanları örnek alalım…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kanun Göçer Arşivi