Aleyna Tilki: Ben geldikten sonra Pop Müzik düşüşe geçti

Aleyna Tilki: Ben geldikten sonra Pop Müzik düşüşe geçti
Number1 Türk Fm’de yayınlanan Kadir Çetin ile Günaydın Türkiye programının konuğu Aleyna Tilki oldu.  Yeni şarkısı “Retrograde” ile dünyaya açılan Aleyna Tilki, dün Kadir Çetin’in sabah programına katılarak samimi açıklamalar yaptı.

Aleyna Tilki’nin kariyer basamaklarını daha yeni tırmanmaya başladığı yıllarda yine Kadir Çetin’in konuğu olduğu sırada “5 yıl sonra dünya starı olmazsam, dünyaya açılmazsam müzik işini bırakıp çoluk çocuğa karışırım.” sözleri hatırlatıldı. Geç kalmadığını ve sözünü tuttuğunu söyleyen Tilki, evlenmesine daha çok zaman olduğunu belirtti. 

Şarkı neden bu kadar gecikti!

Aleyna Tilki’nin dünyaca ünlü bir müzik şirketiyle anlaşmasına rağmen, dünya müzik listelerine girecek şarkısını neden bu kadar geç çıkarttığı sorulduğunda; “Diplo ve Warner Müzik ile 3 yılı aşkın süredir birlikte çalışıyoruz. Fakat orada yepyeni bir sisteme alışmadan, kendimi güvende hissetmeden adım atmak istemedim. Zamana bıraktım, şimdi ise oradaki yeni sisteme alıştım. Zamanı geldiğinde yeni şarkımı çıkarttım.” dedi. 

Yabancı şarkı için doğum sancısı çektim!

2020 yılının aralık ayından beri yani yaklaşık 1 yıldır şarkı çıkartmadığını belirten Tilki, “Şarkı çıkartmadığım bu 1 yıl benim için çok zordu. Sanki karnımda bir bebek var ve onu doğuramamışım gibi hissettim. Siz olsanız karnınızda bir bebeği yıllarca taşısanız ama doğuramasanız nasıl hissederdiniz? O doğurma isteği bende çok uzun sürdü. Sonunda doğru zamanı ve doğru ekibi buldum ve şarkım ortaya çıktı.” dedi. 

Tepkiler süper!

Kadir Çetin, Aleyna Tilki’ye yeni şarkısına nasıl geri dönüşler aldığını sorduğunda “Harika tepkiler alıyorum. Özellikle Latin Amerika, Hindistan ve Kuzey Avrupa’dan çok güzel tepkiler alıyorum. Bunların dışında Türkler zaten beni çok güzel destekliyor. Bu desteğe ihtiyacım vardı ve sağ olsunlar bana bu desteği verdiler.” dedi. 

Amerikada doğmuş olsaydın her şey daha farklı olur muydu?

Amerika’da doğmuş ve yaşamış olsaydım evet daha farklı olurdu daha kötü olurdu dedi ve devam etti  “Amerika’da doğup büyüseydim oradaki starlardan bir farkım kalmazdı. Konya’da doğmak, Anadolu’nun enerjisini taşımak bana çok şey kattı. Benim dünya starı olabilecek olmamın başlıca nedeni unique yani kendine has bir tip olmam. Yurt dışındaki insanlar da bu konuya çok ilgi gösteriyor. Beni dünya starlarından ayıran şey bence Konyada doğmuş olmamdır.Başlangıcım yurt dışında olsaydı bu kadar özel bir sanatçı olamazdım.” dedi. 

Risk alarak yeni YouTube kanalı açtım!

Şarkısının 3 günde 5 milyon izlendiğini söyleyen Tilki; “Ben yurt dışında yeni bir sektöre açıldığım için temellerimin sağlam olmasını istiyorum. Şarkım da cool bir şarkı oldu. Kendi içinde iddiası çok fazla. Kendimden çok eminim, bir gün nerede olacağımı çok iyi biliyorum. Bu yüzden başlangıcımın da sağlam olmasını istedim.” Dedi.

Şarkının eleştirilmesi hakkında:

Siz Aleynanın iddialı kesinlikle yaptım halini tanıdığınız için bu şarkıya bazı eleştirler geldiğini gördüm.Aslında şuanda başka bir kafadayım.Başka bir sektöre açıldığım için, ben işimin temellerinin sağlam olmasını istiyorum  yani şarkının iddiasından daha çok temelinin çok sağlam ve güçlü olmasını istedim.Şarkı cool bi şarkı,bir anda öyle eller havaya ooh hep beraber dedirten beraber dans ettiren bir şarkı değil, cool bi şarkı,. Ben burdayım işte bu da benim sesim ben Aleynayım diyen bir şarkı değil, bunu bilerek yaptım, benim alt yapımı yurtdışında oluşturacak en doğru şarkı.

Türkçe şarkı ile çıksaydın nasıl olurdu?

Türkçe şarkı ile çıkayı çok istedik ama yapım şirketi  önce Ingilizce şarkı ile çıkmam gerektiğine karar verdi.

Aleyna Tilki, dünya starlarıyla Türkçe şarkı yapmak istediğini belirtti ve bu şekilde dünya starları ile bir projede yer aldığını söz konusu completion proje albümde Türkçe şarkı söylediğini ve yakında o albümünde çıkacağını söyledi.

Pandemi sürecinin Aleyna Tilki’nin işlerini ve yaşantısını nasıl etkilediği soruldu. “Bu süreçte kendim için bir endişeye kapılmadım çünkü benim her zaman reklam ve dizi işlerinden güzel gelirim oluyor. Fakat müzisyen insanlar iş yapamadığı için çok kaygılandım. Ben müzik yapmayı çok seviyorum ama sahneye çıkmaya aşığım.” şeklinde cevapladı. 

Ben geldikten sonra pop müzik düşüşe geçti!

Aleyna Tilki’nin ardından birçok gencin Türkçe pop müzikten faklı olarak yeni türlerde şarkı çıkarttığı konusundan bahsedildi. Tilki bu konuda “Ben geldikten sonra pop müziği düşüşe geçti. Dönemsel olarak bir azalma oldu.Özellikle “Sen Olsan Bari” çıktıktan sonra çok az hit çıktı. O güne kadar tüm popçuların dönemiydi. Bazı sanatçılar ve müzisyenlerin kafasında: Türkiyedeki  ki insanlara “ne versem yer” düşüncesi vardı. Aranjeleri cıstak cıstak yapıyorlardı, hep birbirine benzeyen soundlar ve sözler vardı, insanlar bu tekrardan sıkılmıştı.Fakat Türkiye’de çıkan yeni ve yenilikçi projelerden sonra anladılar ki; ne versek yemezler. Yenilikçi ve üretken işlerin sevildiği anlaşıldı. Türk insanının ne istediğini görmek için geçmiş yıllara bakmak yeterli.” dedi. Aynı 90’lar  devrine geri döndük, o dönemde en büyük starlar birbirine vokal yaparlardı birlik beraberlik vardı.

Bazı isimler o kadar kaygılı ki üretmekten korkuyorlar, karnını açamıyor kimse al bak buda benim içim diyemiyor kimse.

Çıkış tarihimi astroloğum 25 Şubat demişti ama yapım firması 26’sı yaptı.

Yeni parçasının çıkış tarihinin neden değiştirildiği sorulduğunda; “Astroloğum 25 Şubat olsun dedi, ama müzik listelerine girmesi için Cuma günü çıkması gerektiği söylendi, çok üzülerek Cuma günü yayınlamaya karar verdik.” dedi. 

Annem olmasaydı ben bu hayale inanamazdım!

Aleyna Tilki, müzik yeteneğini annesinden aldığını söyledi. Kendisinin dünya starı olmasının nedeninin annesi olduğunu belirtti. “Çünkü annem olmasaydı ben bu hayale inanmazdım, o çok inanıyordu. Babamın gölgesi yeter. Ailemi çok seviyorum.” diye ekledi. 

İlk şarkımı  (Cevapsız Çınlama) çıkaracağım gün dakikalarca annemin videosunu  izledim.

Kardeşim Ayça mükemmel bir çocuk, kendimi arayıpta bulamadığım dönemlerde sanki onun varlığı sihirli bir değnekmiş gibi aklıma geldiği anda benim kendime getiriyor.

Seni sert eleştirenlerin nedeni ne?

Kıskanıldığı için eleştirildiğini söyleyen Tilki, “Ben dünyayı gezerken insanlar evinde oturuyor, bilmiyorum belki canları sıkılıyordur.  Yaptığım her işi, söylediğim her işi kalbimden geldiği için yapıyorum. Samimiyetime güvendiğim için eleştirilerin kıskançlıktan başka bir şey olamadığını düşünüyorum.” dedi.

Set ortamı çok ağır!

Çekimleri devam eden ve başrolde yer aldığı dizinin devamı olacak mı diye sorulduğunda; “ Çok güzel bir proje. Kesin bir şey söyleyemiyorum. Devamı belki gelir belki gelmez. Oyunculuğu çok sevdim ama bence set hayatı çok ağır. Tüm set çalışanlarına Allah kolaylık versin.” dedi. 

Kore Popu gibi Türkçe Popu dünyaya tanıtacağım!

Türkçe şarkı yapmaya devam edeceğini söyleyen Tilki, Kore pop müziği gibi tüm dünyada dinlenen Türkçe pop müziği yapmayı hedeflediğini belirtti. 

Kızıl saça bayılıyorum, saçlarımı kısacık kestirmek istiyorum!

Aleyna Tilki’yi alıştığımız uzun sarı saçları dışında bir saç modeli ile görür müyüz sorusuna ise; “Kızıl saça bayılıyorum. Ama kızıl saçtan sonra eski sarı rengime dönmek çok zor olacağını bildiğim için erteliyorum. Bir de saçlarımı çok kısa kestirmek istiyorum.” dedi.

Aşk var mı?

Aşk hayatının çok iyi gittiğini belirten Tilki; “Hayatın zaten aşkın kendisi. Ben sanatçı olduğum için bir ağaca bir çiçeğe bir şarkıya âşık dolaşıyorum. O yüzden aşk hayatı diyerek sınırlandırmayalım.” dedi.

Eski Aleyna ile şimdiki Aleyna!

Yıllar önce Cevapsız Çınlama şarkısı çıktığında yine Kadir Çetin’in programına konuk olan Aleyna ile şimdi ki Aleyna arasında ne fark var diye sorulduğunda; “Küçüklüğüm ile ilgili soru sorulduğunda çok duygulanıyorum. O zamanlar çok küçüktüm ve çok yorulmuştum. Her şey çok daha zordu şimdi ise daha tecrübeliyim. Aradan geçen 5 yılda çok şey gördüm geçirdim. O halime baktıkça içim burkuluyor. Orta Doğu’da halk tarafından kabul edilmek, Avrupa ve Amerika’da kabul edilmekten çok daha zor. Türkiye’de buna dâhil. Amerika’da çok zorlanmıyorum çünkü ülkemde ben en zor kısmı zaten atlattım. İnsanların senden nefret ettikten sonra verdiği sevgi hiçbir sevgiye benzemiyor. En büyük aşklar nefretle başlar gibi…” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.