Aleyna Tilki kimdir? Kaç yaşında, şarkıları ve klipleri

Aleyna Tilki kimdir? Kaç yaşında, şarkıları ve klipleri
Eser Yenenler Show'a konuk olan ve her sözü ile olay haline gelmeyi başaran Aleyna Tilki kimdir? Aleyna Tilki nereli, kaç yaşında? Şarkıları, albümleri ve video klipleri

Yetenek Sizsiniz'de gösterdiği cevher sonrasında şöhret basamaklarını adeta koşar adım çıkan ve sosyal medyanın da desteği ile yüz milyonalrca kez izlenen Aleyna Tilki son günlerde Eser Yenenler sebebiyle çok kişi tarafından araştırılıyor. Ağızlara pelesenk olak Cevapsız Çınlama ile ilk singleını çıkaran genç şarkıcı tek şarkılık ömrü olmadığını da diğer çalışmalarla kanıtladı. Peki Aleyna Tilki kaç yaşında ve nereli?

ALEYNA TİLKİ KİMDİR?

Aleyna Tilki (d. 28 Mart 2000, Konya), Türk şarkıcı. Ağustos 2016'da "Cevapsız Çınlama" single'ı ile Türkiye'de ses getiren bir çıkış yakalayarak tanındı.

Hayatı ve kariyeri

Aleyna Tilki, 28 Mart 2000'de Of, Trabzonlu bir anne ve Konyalı bir babanın çocuğu olarak Konya'da dünyaya geldi. Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasına katılmasıyla ilk kez televizyonlarda görüldü. Ağustos 2016'da Türk besteci ve aranjör Emrah Karaduman'ın "Cevapsız Çınlama" adlı single'ında vokal olarak yer aldı. Single'ın YouTube'da yayınlanan klibi 2016'da Türkiye'de en çok izlenen video klip oldu ve bir yıl içinde 300 milyondan fazla izlendi. Böylece en çok izlenen Türkçe şarkı klibi unvanını yakaladı. Şarkı ise MusicTopTR Resmî Listesi'nde 2 numaraya kadar yükseldi. Tilki, Temmuz 2017'de ilk solo single'ı "Sen Olsan Bari"yi yayımladı ve Türkiye'de aynı listede 1 numara oldu.

Diskografi

aleyna tilki

Single'lar

"Cevapsız Çınlama" (2016) - Türkiye'de #2
"Sen Olsan Bari" (2017) - Türkiye'de #1
"Yalnız Çiçek" (2018)
"Dipsiz Kuyum" (2018)

aleyna tilki

Televizyon

Yetenek Sizsiniz Türkiye (2014)

Video klip

"Cevapsız Çınlama" (2016)
"Sen Olsan Bari" (2017)
"Yalnız Çiçek" (2018)
"Dipsizz Kuyum" (2018)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.