Devlet elini oynattı

Devlet elini oynattı
Devletin sağlık sektöründe yüzünü ağartan bir operasyona İstanbul’un Esenyurt ilçesinde imza atıldı. 10 yıllık felçli bir kadın, ameliyat olduğunun ertesi günü sağlığına kavuştu, ameliyatı gerçekleştiren ekip ise gözyaşlarına boğuldu

Geçirdiği trafik kazası sonrasında, parmaklarını, bileğini ve sol kolunu 10 yıl boyunca hareket ettiremeyen Cevriye Güven (39) adlı vatandaş, son umut olarak Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi’nin kapısını çaldı. Tedavi süreci birçok önemli hastanede başarısızlığa uğrayan felçli vatandaş, kendisini, “Bu kez umutluyum” diyerek Estetik Cerrahı Mustafa Murat Öztürk ve ekibine teslim ettti. Ameliyat sonrasında ise duygulandıran sahneler yaşandı. Yıllar sonra sağlığına kavuşan hasta ve ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştiren operasyon ekibi, karşılaştıkları sonuçla birlikte gözyaşlarına boğuldu.

Tek eliyle evlere temizliğe gitti
Kaybettiği tek kolu yüzünden sadece tek eliyle evlere temizlik işine giden Cevriye Güven, çocuklarını, gündelik işlerden kazandığı parayla okuttu, evinin geçimini bu şekilde sağladı. Kocasını yıllar önce kaybeden Güven’in 10 yıllık çilesine bir günde son veren Op. Dr. Mustafa Murat Öztürk ise yaptığı başarılı bir ameliyatla devlet hastanelerinin yüzünü ağartarak gündeme düştü. Ameliyatın asgari maliyetinin 60 bin TL civarında olduğu öğrenilirken, devlet hastanesinde tek kuruş ödemeden felçli hastayı sağlığına kavuşturan hastane yönetiminin bu başarısı, devlet hastanelerindeki hizmet çıtasının ne denli yükseldiğini gösterdi.

Telefon trafiğinde hayata dönüş
Öte yandan, yine aynı hastanede duyanlara parmak ısırtacak bir cerrahi operasyon geçtiğimiz ay yaşandı. Hastane önünde kavga edenleri ayırmak için müdahale eden Vahdet O. adlı vatandaş, arbede sırasında ağır bir şekilde karnından yaralandı. Yoğun kan kaybı ve kesilen damarı yüzünden ölümle pençeleşen vatandaşın imdadına, hastane başhekimi Dr. Atilla Yılmaz’ın telefon trafiğiyle müdahalesi yetişti.

Acil servisindeki müdahalenin ardından apar topar ameliyata alınan hastanın hayati tehlikesinin atlatılması için cerrahi müdahale yapacak organize bir ekibe ihtiyaç vardı. Başhekim Atilla Yılmaz, başlattığı gece yarısı operasyonuyla en yakındaki cerrah meslektaşlarına ulaşarak hastaneye intikal etmesini sağladı. Can pazarının yaşandığı hastanedeki dayanışma ve yardımlaşma duygusu, filmlere konu edilecek hayata yeniden dönüş hikayesini ortaya çıkardı. CENGİZ ALÇAYIR

Alçayır'ın konu hakkındaki köşe yazısını okumak için tıklayın>>>

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.