Klibinde hayvana, kadına ve çocuğa şiddete dikkat çekti

Klibinde hayvana, kadına ve çocuğa şiddete dikkat çekti
2011 yılında Star TV’de izlenme rekorları kıran, jüriliğini Ajda Pekkan, Sertab Erener, Samsun Demir ve Ertuğrul Özkök’ün yaptığı Star Akademi yarışmasında 3 ay yarıştıktan sonra birinci olan Giray Songül, yeni şarkısı “Ben Geceyim”i hayranlarının beğenisine sundu.

Eleştirel yönüyle bilinen genç müzisyen animasyon klibinde kadına ve hayvana şiddete dikkat çekerken aynı zamanda çocuk istismarına da değindi. “Ben Geceyim”in bestesini, aranjesini, mix’ini, mastering’ini, klibin yönetmenliğini ve kurgusunu Giray’ın yaptığı gören hayranları, sanatçının Instagram paylaşımını yorum yağmuruna tuttu. Gelen yorumlar arasında en çok “Yakışıklı Giray’ın 10 parmağında 10 marifet” yorumu dikkat çekti.

GİRAY SONGÜL KİMDİR?

Star Akademi yarışmasıyla tanıdığımız Giray Songül, aslen Karabüklü ve müziğe 8 yaşında gitar çalarak başladı. Star Akademi’de halkın %50 oyuyla birinci oldu. Daha sonra kendi yapımcılığını üstlendiği “Sonu Aynı” adlı isimli şarkısını piyasaya sürdü ve müziğe uzun bir ara verdi. 2020 yılında değişen ve olgunlaşan tarzını duyurmak için kolları tekrardan sıvadı ve “Ben Geceyim” isimli parçasını çıkardı. Giray “Ben Geceyim”de kötü olaylar karşısında hissedilen pasif-agresif öfkeyi ana tema alırken, Türk gençliğinin kadına şiddet, hayvan hakları ve çocuk istismarı konularındaki duygularını betimlemeye çalıştı. Ayrıca Songül, lisansı ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği’nde, yüksek lisansı ise London Business School’da yapmıştır. İSMAİL GÖKGEZ

“BEN GECEYİM” YOUTUBE LİNK: 

GİRAY SONGÜL

GİRAY SONGÜL

GİRAY SONGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.