LeBron James yatırım yapmaya devam ediyor

LeBron James yatırım yapmaya devam ediyor
Basketbol dışında yaptığı yatırımlarla bilinen ABD'li basketbolcu LeBron James, profesyonel bir pickleball takımı satın aldı.

LeBron James, Draymond Green ve Kevin Love gibi diğer milyoner NBA yıldızları, servetlerinin bir kısmını gelişmekte olan Major League Pickleball takımı satın almak için kullandılar.

Daha önce Boston Red Sox (MLB), Pittsburgh Penguins (NHL), Liverpool (Premier Lig) ve Roush Fenway Racing (Nascar) gibi takımlara yatırım yapan LeBron James, Amerika’da hızla büyüyen ‘pickleball’a da yatırım yapma kararı aldı. İsmi açıklanmayan ekip, James ve iş ortağı Maverick Carter’ın aile ofisi LRMR Ventures tarafından yönetilecek

MLP, 2023’te liginin 12 takımdan 16 takıma çıkacağını ve oyuncuların iki milyon dolardan fazla ödül havuzuna sahip altı turnuvada yarışacağını duyurdu.

MLP’nin kurucusu Steve Kuhn, “Pickleball Amerika’da en hızlı büyüyen spor” dedi.


PICKLEBALL NEDİR? NASIL OYNANIR?


Pickleball, badminton, tenis, masa tenisive wiffle topunun melezi olan bir raket sporudur. Masif ahşap veya kompozit kürelerle, 91 santimetre yükseklikteki bir ağ seti olan badminton çiftler kortuna benzer boyuttaki sahada delikli bir polimer topa vuran iki veya dört oyuncu tarafından oynanabilir. Maçlar 11, 15 veya 21 puan üzerinden oynanır ve üzerinde anlaşılan rakama iki puanlık avantajla ulaşan ilk takım kazanır. Her maç en fazla üç setten oluşur.


Pickleball kuralları


Top her iki tarafta bir kez sekene kadar, kimse topa voleyle vuramaz veya sektirmeden oynayamaz.

Top, servisin kullanıldığı yerin çaprazındaki servis kutusuna girmelidir. rakibin oyun alanı sınırları içinde sadece bir kez zıplamalı. Dışarı çıkarsa, atış geçersiz sayılır. Yere iki kez çarparsa, puan atışı yapan takıma gider. (Sözcü)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.